Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Designerduo med unik restaurant på Hovden

- Dette er en hyllest til fjellbygda i vårt hjerte
The Village geodome Hovden winter
The Village geodome Hovden winter.
Photo: Mina Bondevik
Linné var designer i Paris, mens Jason jobbet for en av verdens dyktigste motefotografer i New York. Nå driver paret restaurant i en geodome på Hovden, hvor utsikten kan ta pusten fra noen og enhver.

- Av og til må vi klype oss selv litt i armen. For da vi stod her i vinter i snøføyka og forsøkte å montere geodomen med en manual som var skrevet på russisk, var vi ikke så veldig høye i hatten. Men vi kom i mål, og vi er veldig stolte over det vi har fått til. Dette er virkelig en drøm som har gått i oppfyllelse, sier Jason Sharpe, mens han geleider oss inn i det som for forbipasserende på vei til Hovden ser ut som en diger iglo av is og snø.

I geodomen blir vi stående midt i lokalet og måpe. For her er vi omringet av ruvende palmer, grønne slyngplanter og sittegrupper i spreke farger. Gjennom de store vinduene i teltet skuer vi ut mot snødekte fjell og idylliske Hartevatn som hviler i frossen stillhet. Dette er virkelig magisk!

Innvendig i domen til The Village, Hovden
Innvendig i domen til The Village, Hovden.
Photo: Mina Bondevik

Inne i The Village

Høy wow-faktor

- Vi ville skape noe unikt og annerledes som setesdølene, hyttefolket og tilreisende turister aldri hadde sett maken til før. Noe med høy wow-faktor. Det synes jeg vi har lyktes med, sier kona til Jason, Linné Røsstad Sharpe.

Hun er utdannet designer og jobbet lenge i Paris for motehuset Cerruti som ligger vegg i vegg med Dior. Det var her, i den franske hovedstaden, at hun første gang møtte på Jason som var agent og producer i New York for en av verdens mest anerkjente motefotografer.

De to ble senere et par, og da Linné bestemte seg for å flytte tilbake igjen til hjembygda si Søgne, ble Jason med på flyttelasset.

Her startet de opp med sitt eget klesmerke L&J, før ferden gikk videre til Oslo hvor de begge jobbet for motehuset Holzweiler.

- Oslo er en fin by, men vi bodde smått og jobbet hele tiden. Mesteparten av dagen gikk med til å sitte foran dataskjermer, forteller Linné og Jason.

Linné og Jason fra The Village Hovden
Linné og Jason fra The Village Hovden.
Photo: Camilla Høy

Linné og Jason

Flyttet til fjells

Paret var ikke tilfreds med tilværelsen. De ønsket mer tid til å ta vare på seg selv, og de kjente på en sterk trang til å leve tettere på naturen. I fellesskap besluttet de derfor å forlate designertilværelsen i hovedstaden og flytte til Hovden hvor Linné tok seg jobb på kontoret til familiebedriften Uleberg Maskin og Transport, mens Jason begynte å kjøre gravemaskin.

- Livet smilte, vi fikk mange gode venner her og kreativiteten begynte snart å boble i årene våre igjen. Vi ville gjøre noe for denne fjellbygda som vi var blitt så glade i, forteller Jason, som fikk ideen til restaurantkonseptet da han og en kamerat satt på toppen av utsiktspunktet Nos og drodlet litt frem og tilbake.

Den spektakulære geodomen ankom Hovden i februar 2020, og etter fire uker med hardt arbeid og rydding av uendelige mengder med snø, kunne Linné og Jason endelig åpne dørene til sin oase - The Village - på Hegni friluftsområde, cirka en kilometer fra Hovden sentrum.

Ski tracks in Hovden
Ski tracks in Hovden.
Photo: Øystein Kvanneid

Milevis med løyper

Ekte meksikansk

- Responsen har vært overveldende. Folk koser seg og synes stemningen er laidback og chill. De vil nesten ikke gå igjen, forteller Linné, mens vi nipper til hver vår grønne smoothie.

Vinteren er i anmarsj på Hovden, men her inne i geodomen har vi det lunt og godt.

- På regnværsdager skrur vi ned musikken slik at gjestene våre kan sitte og lytte til dråpene som faller på teltduken. Det er en fin opplevelse, sier Jason.

Og dersom solen skinner, er det fint å ta plass på bryggekanten, like ved Tacoshacken hvor José Luis Saucedo Heredia og kona Natalia Barbaro serverer autentisk meksikansk mat, som utsøkte fjelltacos med eksotiske smaker.

- Altså, dette er ikke det dere nordmenn kaller for fredagstaco. Med andre ord amerikansk texmex. Autentiske meksikanske tacos lages av tortillalefser som stekes i en tørr stekepanne eller på en takke, og fyllet er gjerne elg, hjort, reinsdyr, svin, kylling eller fisk, informerer José Luis.

José og Natalia, The Village Hovden
José og Natalia, The Village Hovden.
Photo: Camilla Høy

José og Natalia

Fire nye innbyggere

Han er fra Mexico, Natalia er fra Italia. Da de bodde i Oslo jobbet José Luis i en italiensk restaurant, mens Natalia jobbet i en meksikansk, forteller paret og ler hjertelig.

- Vi flyttet hit med våre to barn nå i august, og trives veldig godt. Det er fint å stå her midt i disse flotte omgivelsene og lage den maten som jeg selv spiste da jeg var liten. På Hovden har vi alt vi kan drømme om, sier José Luis, mens han danderer fjelltacos med pico de gallo, meksikanernes salsa, til nyankomne gjester i geodomen.

Her inne er Jason og Linné nå i full sving med å rigge til dagens storinnrykk. Søndager er alltid travle. Da kommer det ofte mange barnefamilier innom, og det arrangeres gjerne aktiviteter for de minste, som tegnekonkurranser og legobygging.

Det er også mulig å leie båt, kajakk, kano og fiskekort, og Linné og Jason nøler ikke med å tilrettelegge for private eventer og arrangement dersom det er ønskelig.

Lego bygging på The Village, Hovden
Lego bygging på The Village, Hovden.
Photo: The Village

Aktiviteter for barna også

Fjellyoga

- Vi har så mange ideer for The Village som vi gjerne vil sette ut i livet, blant annet drømmer vi om en flytende sauna. Denne sommeren og høsten hadde vi fjellyoga om morgenen i geodomen, midt i den norske villmarka, og det var bare et eventyr. Vi arrangerer også mini-konserter, sier Linné.

Yoga - The Village, Hovden
Yoga - The Village, Hovden.
Photo: The Village

Yoga på The Village

De ulike aktivitetene som hun og Jason drar i gang legges ut i forkant på Facebook-siden til The Village, så her gjelder det altså å følge med og gjerne melde sin interesse.

- Sammen med Jan Ødegaard, som er heltidsansatt hos oss og en uvurderlig ressurs, jobber vi kontinuerlig for at The Village og Hegni skal bli et godt tilbud som folk setter pris på og trykker til sitt hjerte. Dette er vår måte å sette fjellbygda som vi har så kjær på kartet. Dette er vår hyllest til Hovden, smiler paret.

Tekst: Camilla Høy © Visit Sørlandet

Sommerstemning på The Village geodome på Hovden
Sommerstemning på The Village geodome på Hovden.
Photo: The Village

Magisk stemning inne i Domen

Les mer om opplevelser på Hovden og i Setesdal

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen