Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder BYKLE

Color Line Tour 2021 - sykkelritt fra Kristiansand til Hovden

Overview

Color Line Tour har gjennom mange år befestet seg som et av de mest kjente og tradisjonsrike turrittene i Norge. Hvert år kommer ryttere fra hele Sør-Norge for å utfordre seg selv, sette rekord eller bare rett og slett oppleve et av landets vakreste sykkelritt.

Opp gjennom årene har det vært arrangert flere varianter av sykkelritt med målgang på Hovden. Både Lillesand og Stemmen nord for Kristiansand har vært startsted. Rittet slik vi kjenner det i dag fikk sin start i 2002 da Color Line gikk inn som sponsor. Siden den gang har starten gått fra Color Lines terminal i Kristiansand til Hovden sentrum, 800 meter over havet. På disse årene er den største endringen bedre vei. Riksvei 9 er under stadig utbygging og strekningen blir egentlig noen meter kortere hvert år. Dagens lengde på 210 kilometer er for de fleste likevel langt nok.

Rittet har tidligere blitt arrangert i slutten av mai måned men i 2021 går det altså av stabelen den 21. august.

De første syklistene starter i Kristiansand kl. 05 og starten pågår fram til ca. kl. 09. De raskeste syklistene bruker ca. fem timer på de 210 kilometerne og første rytter over målstreken i Hovden sentrum beregnes å ankomme ca. kl. 11.
Langs RV9 vil det med andre ord være syklister på vei nordover fra tidlig morgen til seine ettermiddagen. Du som skal kjøre RV9 denne dagen oppfordres til hensynsfull og sikker ferdsel.

Arrangør: Kristiansand Cykleklubb.
 

 

  • Last Updated: 20.07.2021
  • Source: Setesdal
Dates

lø. 21. august 2021

See All
Color Line Tour 2021 - sykkelritt fra Kristiansand til Hovden
Your Recently Viewed Pages