Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Topp 10 vandreturer i Setesdal
Topp 10 vandreturer i Setesdal.
Photo: Stine Prøitz Jørgensen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Gjennom hele dalen er det mange turmuligheter. Fra Evje i sør til Hovden i nord er det mange flotte topper du kan bestige, og hvor du blir belønnet med en storslagen utsikt. I tillegg til de mange korte rundturene som er merket, har også Den Norske Turistforening merkede ruter i høyfjellet.

1. Gloppefoss - tur fra Valle

Gloppefoss waterfall

Gloppefoss er ein av dei høgste fossane i Setesdal. Vassføringa er stor heile sommarhalvåret.

Få med deg denne storarta naturopplevinga. Gloppefoss er ein av dei høgste fossane i Setesdal. Vassføringa er stor heile sommarhalvåret. Vi kan såleis garantere at fossen er sjåverdig i turkeperiodar også.

Frå RV 9. er det merka tursti inn Veiåjuvet til Gloppefoss. Det er storslagen natur med høge fjell på båe sider. I dalbotnen renn elva Veiåne. Det tek om lag 2 timar å gå inn til fossen. Ein skal krysse elva fleire gonger, og normalt er det ikkje problematisk, då elva ikkje er djup. 
Etter langvarig regnvêr aukar vassføringa kraftig, og ein lyt vurdere om kryssing av elva er trygt. Ved normale vêrtilhøve høver turen godt for familiar med born.

Last ned kartblad

2. Børtemannsbekken - tur fra Hovden

Dette er en merket rundtur som følger begge sider av bekken ca. 3 km. Den leder deg opp over tregrensa og gir fin utsikt mot Hovden Landskapsvernområde som bekken grenser til mot nord. Løypa har moderat stigning uten bratte partier men kan være utfordrende ved stor vannføring som gjør at du kanskje må følge samme veien tilbake til utgangspunktet. Det er ingen bro over elva så denne må vades.

Last ned kartblad

Børtemannsbekken

3. Drøymarnuten  - tur fra Bygland

Drøymarnuten hiking

 

Vanskelighetsgrad og klassifisering

Grønt Symbol

Nybegynnere. Ingen spesielle krav. Hovedsakelig korte turer med moderat stignig, men uten bratte eller vanskelige partier.

Blått symbol

​Nybegynnere. For deg som er i normalt god form. De fleste stigningene er moderate, men kan inneholde noen bratte partier.

Rødt symbol

For erfarne turgåere med god utholdenhet. Flere utfordringer med stigning og muligens kryssing av bekk eller elv.​

Svart symbol

Erfarne fjellfolk med god utholdenhet. Lengre og tekniske turer. Krever også kunnskap om kart og kompass.

Les mer

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen