Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Via Ferrata to Mt. Straumsfjellet
Via Ferrata to Mt. Straumsfjellet.
Photo: Johs. Bjørkeli / Fedrelandsvennen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Høyt og lavt med hele familien i Setesdal

Rafte i Otra, finn en idyllisk strand i Bygland eller ha det gøy sammen med barna i Hovden Badeland. Utforsk klatreskogen i Evje, de bratte fjellsidene og den nye via ferrataen i Valle. Prøv aktiviteter som mountain bike, gokart eller bowling.
Nyt naturen - enten du prøver fiskelykken eller tar en vandretur i fjellet.
Rafting hos Troll Aktiv
Rafting hos Troll Aktiv.
Photo: Troll Aktiv

La barna ta styringen

Om du besøker Evje i sør eller Hovden i nord, kan du velge mellom mange ulike aktiviteter: bowling, gokart, rafting, sykling, klatring, fotturer eller lek og moro i vann.

Klatreparken ligger rett ved Mineralparken i Evje. Her kan både barn og voksne teste sine grenser. Sammen med Troll Aktiv kan du både rafte, klatre eller prøve deg i bike-parken.

Hovden Badeland  er gøy for både store og små barn og behagelig badetemperatur både ute og inne.
Litt spenning i hverdagen kan du og barna få ved å delta i Hovden Aktiv sine aktiviteter. Hva med rappellering, stisykling eller kulphopping? Eller bare en tur med stolheisen til toppen av Storenos?

Rock climbing in Valle
Rock climbing in Valle.
Photo: Peter Brunnert

Utfordringer for de tøffe

De stupbratte fjellene i Valle tiltrekker seg flere og flere klatrere, også mange fra Europa. Det er over fem hundre klatreruter i området, så her er det noe for enhver. Fjellene består av solid granitt med utmerket friksjon.

Den lengste via ferrata i Nord-Europa finner du på Helle, nær Rysstad. En bestigning av den imponerende sørvestveggen på Straumsfjellet vil normalt kreve svært god klatrekompetanse. Men med en via ferrata er man festet til fjellet ved hjelp av en solid stålkabel som går hele veien opp. 
I Valle sentrum er det også en via ferrata i Nomelandsveggen. For barn og andre som ønsker en enklere via ferrata er Løefjell i Brokke et godt alternativ.

Fly fishing in Otra
Fly fishing in Otra.
Photo: Peder Austrud

Ørret til middag

Otra er et av de største vassdragene i Sør-Norge. Fiskekort fra Otra Fiskelag gjelder for hele elven fra Kilefjorden i sør til Hartevatn ved Hovden i nord. I hele vassdraget er det god bestand av ørret.

Fiskekort kan kjøpes på turistkontor, bensinstasjoner og overnattingssteder. For en del andre vann kan fiskekort kjøpes via inatur.no.

Hiking in Setesdal
Hiking in Setesdal .
Photo: Anders Martinsen

Ut på tur - aldri sur

Vakkert landskap og fin natur legger til rette for gode turopplevelser i de velkjente Setesdalsheiene.
Gjennom hele dalen finner du gode muligheter for vandreturer. Også i Evje, som ligger lengst sør i dalen, kan du bestige topper og få flott utsikt utover heia.
Lenger nord i dale blir fjellsidene brattere, og her er det lagt til rette med merkede toppturer og rundturer, blant annet til flyvraket i Bygland og til Gloppefoss i Valle.

I området er det også er stort nettverk av DNT-ruter (Den Norske Turistforening).

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen