Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Risør RISØR

Risør Kystkultursenter

  • Moensveien 38, Risør
  • +47 37156000
  •  /  km From You
Overview

Lær mer om Risørs stolte båtbyggertradisjon hos Risør Kystkultursenter på Moen Båtbyggeri.

Risør Kystkultursenter har som målsetning å samle, formidle og bevare Risør kommunes båt- og skipsbyggerhistorie med utgangspunkt i det kulturhistoriske båtbyggermiljøet på Moen, innerst i Sørfjorden. 

Risør regnes som et av tre kraftsenter for trebåtbygging i Norge. Det er registrert over 50 båt- og skipsbyggerier i Risør over de siste 200 årene, og det er fremdeles flere i full drift. Kystkultursenteret har også et spesielt ansvar for båtbyggerfaget og håndverkstradisjonen og samarbeider med Moen og Risør Trebåtbyggeri om formidling av håndverkskompetanse.

Aktiviteter om sommeren

Omvisning i båtbyggeriene og i utstillingen Tista Marinefartøyet fra Moen. Spikking og prøveseiling av selvlaget båt, krabbefiske fra brygga.

Servering av kaffe, brus, is og vafler og en gang i uka Moenskringle. Stempling av kystpass og salg av egne publikasjoner.

Åpningstider

Risør Kystkultursenter er åpent for besøk tirsdag til fredag, 12.00 - 15.00 hele året. En båtbygger vil vise deg rundt og fortelle om arbeidet som forgår og historien.

Fra 1. juli til 5. august er åpningstidene 12.00 - 16.00 onsdag-søndag.

Priser

Besøk i vanlig åpningstid koster 50 kr for voksne. Barn under 16 år kommer gratis inn.

Arrangementer

Gjennom året er det flere åpne arrangementer som blir annonsert på hjemmesiden til Risør Kystkultursenter og på Facebook.

Omvisning for grupper

Det er mulig å bestille omvisning for grupper, også utenom vanlig åpningstid. Ta kontakt på telefon eller mail, så tilpasses besøket etter gruppens ønske. For gruppeomvisninger er prisen 100 kroner per person, og minumum 800 kroner.

Hvordan komme hit

Risør Kystkultursenter ligger på Moen. Følg Risørveien som er hovedveien mellom Risør sentrum og E18. Ta av fra Risørveien mot Risør Resort Moen Camping og følg skiltene til Risør Kystkultursenter. Kommer du sjøveien er det gjestebrygge like ved kystkultursenteret. 


  • Last Updated:
  • Source: Risør Turistinformasjon

Opening hours

Aug 6 2019 - Dec 31 2019: Tue, Wed, Thu, Fri: 12:00 - 15:00
See All
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages