Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder RISØR

Guidet omvisning i Risør Kirke

  • Prestegata 6, Risør
  • +47 40228848
  •  /  km From You
Overview

Thomas Juell har vært guide i Risør Kirke i mange år og Thomas gleder seg allerede nå til en ny sommer med mange gjester til Risør som har lyst til å besøke og lære mer om historien til Risør Kirke.

Den Hellig Ånds Kirke, også kalt Risør kirke, er oppført i 1647, bygget som korskirke i tømmer. Over hovedinngangen på vestsiden er det tårn, avsluttet med spesielt utformet laterne og spir.

Guidet tur i kirken
Thomas Juell har vært guide i Risør kirke i mange år og Thomas gleder seg allerede nå til en ny sommer med mange gjester til Risør som har lyst til å besøke og lære mer om historien til Risør kirke.

En guidet tur med Thomas Juell i Risør kirke er gratis og et tilbud som kun er en telefon unna.

Bestill omvisning her: booking.risorby.no/risor-kirke
Kontakt Thomas direkte på mobil: 402 28848.

Om Risør kirke
Tømmerbygningen ble kledt utvendig og innvendig og malt i 1720 årene. Rundt bygningen løper kraftige, profilerte barokke skillelister. Taket er tekket med glasert blå tegl. 

Vinduene var opprinnelig i bly, men ble ved ombyggingen i 1740 utvidet og erstattet med tre sprosser med pilasterformet midtpost. Ved tårnet står flere sandsteinsplater fra 1652 og 1670 som tidligere lå inne i kirken. Alterbildet inne forstiller Nattverden, og skal være malt av en Rubens elev. 

Rammen rundt alterbildet er skåret av billedhugger Christopher Ridder i Christiania, som også skåret prekestolen. Dette arbeidet er datert før 1674.

Mer info om Risør kirke finner du her: trehusbyen.no/risor-kirke.


  • Last Updated:
  • Source: Risør Turistinformasjon
  • onsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages