Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder RISØR

Romantiske Risør

Overview

Sommeren 1885 tilbrakte de to kunstnerne Harriet Backer og Kitty Kielland i Risør. Backers bror var prest i byen, og de to kvinnene utnyttet besøket hos ham godt: Backer – som også var søster til komponisten og pianisten Agathe Backer Grøndahl – malte Rødt hus i Bosvik, mens Kielland lot penselstrøkene resultere i Etter Solnedgang – et verk som blir kalt innledningen til nyromantikken i Norge.
Med den nye epoken kom også forfatteren Arne Garborg – også han med en tilknytning til Risør; han var lærer i Søndeled. Kanskje la han også merke til båten som passerte ute i sundet en sen ettermiddag, og som, ifølge historien, hadde med seg en sovende Gustav Mahler under dekk?
Risør setter avtrykk og går som en rød tråd gjennom denne konserten: Med utvalgte pianostykker av Agathe Backer Grøndahl, Haugtussa av Grieg og Garborg, Mahlers Pianokvartett i a-moll – i tillegg til sjø-komponisten Benjamin Brittens Variasjoner over et tema av Frank Bridge – er det duket for en konsert i nyromantikkens tegn.

  • Last Updated: 27.04.2023
  • Source: Risør Turistinformasjon
Dates

fr. 30. juni 2023 15:00 16:30

See All
Romantiske Risør
Your Recently Viewed Pages