Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder RISØR

Politikk, preik og paroll

Overview

Politikk, preik og paroll – Hva skal til for å gjøre kommunestyret yngre?
2023 er jubileumsåret der Risørs 300 år lange historie skal feires og huskes. Men 2023 er også valgåret der veien videre skal stakes ut. I september skal det stemmes på hvem som skal bestemme i kommunen de neste fire årene – og de politiske partiene er allerede godt i gang med å få på plass sine lister med kandidater.
Tradisjonelt har listene stort sett vært preget av godt voksne kandidater – selvsagt med hederlige unntak. Og det er kanskje ikke så rart at det blir sånn. Men betyr det at engasjementet blant de unge voksne ikke finnes? Hva skal til for å få dem engasjert? Hva skal til for at de trer inn i politikken? Og hva gjør egentlig politikerne for å sikre seg unge kandidater blant de noe mer tilårskomne?
Den første utgaven av Politikk, preik og paroll tar for seg nettopp dette. Her møter vi Tuva Hansen (18) som er opptatt av hvordan samfunnet utvikles, men som ikke nødvendigvis vil gjøre en forskjell gjennom partipolitikk. Vi møter Stian Sivertsen Smørsting (32), som ikke synes politikk er det minste interessant, selv om han følger godt med på hva som beveger seg. I tillegg møter vi Frida Fred Dørsdal (R) og Kai Magne Strat (H) som representanter for de politiske partiene. Kanskje kommer vi nærmere svarene på Risørhuset denne kvelden?
Ordstyrer: Sarah McDonald Gerhardsen
Innleder: Lars Taraldsen
Om Politikk, Preik og Paroll
Fra februar til og med mai arrangeres en serie samtaler, debatter og intervjuer på Risørhuset – både for å feire 300-årsjubileet, og for å kickstarte valgåret 2023. Lars Taraldsen og Sarah McDonald Gerhardsen veksler på å lede seansene, der målet er å få en bedre og mer opplyst offentlig samtale i forkant av det viktige valget som kommer til høsten.

Oppstart klokka 19:00. Gratis for alle
Illustratør: Terje Vestervik
Arrangementet er en del av Risør biblioteks arrangementer i forbindelse med Byjubileet 2023

  • Last Updated: 26.01.2023
  • Source: Risør Turistinformasjon
Dates

on. 8. februar 2023

See All
Politikk, preik og paroll
Your Recently Viewed Pages