Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder RISØR

Mendelssohn, Grime & Dvorak

Overview

Mange av Mendelssohns komposisjoner etterlater lytteren lettere sjokkert: «Var han virkelig så ung?». Og hvor gammel var han egentlig da han skrev sin første symfoni? Tar vi med hans 12 strykesymfonier var han bare 12 år. Her er han mer hørlig påvirket av sine forgjengere (ikke minst Mozart), men vi kjenner likevel igjen det vibrerende geniet i arbeid, og unge Felix' egenart og melodiske signatur glitrer stadig der inne i strykerveven.
Den engelske komponisten Helen Grimes henter ofte inspirasjon fra andre kunstarter, og i klavertrioen var det tre miniatyrer av kunstneren James Mc Neill Whistler som var utgangspunktet. Musikken er klangrik som bildene er fargerike, både energisk og vital, men samtidig svevende og dus.
Dvořák sto i spennet som komponist mellom påvirkningen fra den europeiske, klassiske musikken og den tsjekkiske folkemusikken. I mesterverket Dumky trio setter han alle folkloristiske kluter til og bygger et helt verk rundt (den opprinnelig ukrainske) dumkaen, i slavisk betydning et stykke musikk som kan romme alle slags følelser. Slik er det også i Dvořáks mest populære trio, som i tillegg sprenger den klassiske trioformen, med seks satser som spilles uten opphold.

  • Last Updated: 04.05.2023
  • Source: Risør Turistinformasjon
Dates

sø. 2. juli 2023 12:00 13:30

See All
Mendelssohn, Grime & Dvorak
Your Recently Viewed Pages