Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder RISØR

Konsertrekke i jubileumsåret med Tove Bøygard og Jørun Bøgeberg

Overview

Tove Bøygard & Jørun Bøgeberg!


Tove Bøygard fra Ål i Hallingdal er en singer/songwriter med en sterk tilstedeværelse og formidlingsevne bevæpnet med bunnsolide tekster på hallingdialekt. Hun har gitt ut 8 plater, 3 med søster Anita under artistnavnet "Bøygard", en med hallingpønkbandet "PearlyCatz" og fire soloplater. Platene har høstet ovasjoner fra en samlet musikkpresse. Aftenposten kastet terningkast seks og konstaterte at Tove Bøygard er «en formidabel artist, tekstforfatter og låtskriver». Dagsavisen kvitterte med: «Kunne vært Springsteen på sitt beste og mest klartenkte». Og Dagbladet beskrev henne som: «En god miks av Emmylou Harris, Lucinda Williams og Patti Smith».
Musikalsk beveger hun seg i landskapet country, bluegrass, folk og viser, med en god fot i rockens energi. Hun ble Spellemannsnominert i 2014 med duoen "Bøygard", for albumet "Blågras på Skrindo", produsert av Jonas Fjeld.
Jørun Bøgeberg er en allsidig herremann bevæpnet med 6 strengs bass. Jørun er en vandringsmann langs den musikalske landevei som gjennom 3 ti-år har foredratt musikk rundt i kroker og kriker av land og utland; fra hard rock via blues & rhythm, pop, folk og viser til country & will western, som sessionmusiker for svært mange av de mer kjente artistene i Norge, bl.a.: a-ha, Jørn Hoel, Lynni Treekrem, Tom Russel, Jahn Teigen, Rene Andersen, The Heavy Gentlemen, Anne Grette Preus, Claudia Scott med mange flere.
I tillegg til at han har musisert på hundretalls utgivelser med store artister har han gitt ut 4 solo-album og ett album med sin trio Henhouse. Han er en stilskaper på sin særegne 6 strengs bass og trakterer en rekke andre medbringende og uvanlige strengeinstrumenter.
Utvalgte avis-sitater lyder som sådan:
Aftenposten: "Strålende andre soloplate fra en bakmann som fortjener å bekle frontmannens klær, en bassisttriumf!".
Romerikes Blad: "En oppvisning i solid håndverk, lekenhet, overskudd og spilleglede. Her er gode melodier og velskrevne tekster, framført av en behagelig stemme i spennet mellom Tom Pacheco og Daniel Lanois."
Drammens Tidende: " En musikernes musiker og en plateartist som går så motstrøms i disse formaterte radiostasjonstider at det er en fryd, en uvanlig flott plate."
Varden: "Lekent og lekkert fra Jørun Bøgeberg."
Mere info om Tove & Jørun på hhv

www.toveboygard.net

www.jbbass.com
Se duoen live fra NRK Sommeråpent 2017 her:
https://youtu.be/oZupgrQnv-k

  • Last Updated: 14.03.2023
  • Source: Risør Turistinformasjon
Dates

lø. 15. april 2023 16:30 18:30

See All
Konsertrekke i jubileumsåret med Tove Bøygard og Jørun Bøgeberg
Your Recently Viewed Pages