Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder RISØR

Avslutningskonsert

Overview

Avslutningskonserten gir oss tre verk som alle markerer en slags overgang – mellom stiler eller epoker. De vider ut horisonten og lar oss løfte blikket – kanskje mot neste festival?
Åpningsverket er av den amerikanske trompetisten og komponisten Wynton Marsalis, en av de få som virkelig kan sies å beherske både jazzen og den klassiske musikken. I Meeelaan (tilegnet fagottisten Milan Turkovic), krever han tilsvarende «jazzisk» feeling av både fagottist og strykekvartett.
César Francks verkliste er ikke den lengste. Han skrev bare én fiolinsonate, men i den banebrytende kombinasjonen av romantisk uttrykkskraft og impresjonistiske klangfarger skapte han et genuint og genialt verk som er blitt en klassiker for alle fiolinister.
Beethovens tredje klaverkonsert varsler instrumentalkonsertens utvikling mot romantikkens virtuoserier. Fortsatt med et ben i den klassisistiske klarhet, er dramaet i den tredje klaverkonserten større og kravet til en skikkelig virtuos blir enda tydeligere. En fest av en festivalavslutning!

  • Last Updated: 04.05.2023
  • Source: Risør Turistinformasjon
Dates

sø. 2. juli 2023 15:00 16:30

See All
Avslutningskonsert
Your Recently Viewed Pages