Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Skjærgarden i Risør
Skjærgarden i Risør.
Photo: Magnus Furset©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Nyt livet langs kysten

Risør har ikke bare bevart den gamle trehusbebyggelsen, men tatt godt vare på skjærgården også. På 1930-tallet ble holmer og skjær utenfor byen kjøpt opp og skjenket kommunen, på betingelse av at skjærgårdens herligheter for all fremtid skulle være tilgjengelig for allmennheten. Det har gjort at skjærgården utenfor Risør kanskje er den best bevarte langs sørlandskysten. 

Bad på barnevennlige strender eller i jettegryter

I skjærgården rett utenfor Risør finner du mange flotte badeplasser. Flere av dem er spesielt barnevennlige. På Risør turistkontor kan du hente kart over alle badeplassene i Risør. Jettegrytene ved Sild er Nord-Europas største jettegryter i fjell. Du nyter en spasertur helt ut mot havet for å komme til jettegrytene.

Nyt mat, musikk og badeliv på Stangholmen

Stangholmen er en av de store stolthetene i Risørs skjærgård. I tillegg til mange gode badeplasser kan du besøke Stangholmen fyr fra 1855. Fyret har både gourmetrestaurant og kro, og både ute og inne har du utsikt til både havet og byen. Sommerstid arrangeres det masse konserter fra utescenen på Stangholmen. Konsertene under Risør kammermusikkfest er blant de store høydepunktene.  Om sommeren kan du komme til Stangholmen med båten Agnes, som går i skytteltrafikk fra Risør sentrum hver hele og halve time. Du finner også en liten gjestehavn dersom du kommer med egen båt.

Båtliv og båtglede

Risør er det perfekte feriemål for deg som liker båtlivet. Kommer du i egen båt er Risørs gjestehavn et selvskrevet valg. Det er enkelt å komme ut i skjærgården med rutebåtene eller du kan leie en båt selv.  Seilmiljøet i Risør arrangerer seilaser ukentlig gjennom hele sommerhalvåret. Flott å se på, også for deg som ikke seiler selv. Og i august arrangeres Trebåtfestivalen i Risør, med fullt fokus på trebåter i alle størrelser og varianter.

Risør Trebåtfestival 2016

Risør Trebåtfestival
Hummerfiske i Risør

Hummerfiske i Risør
Sommer i Risør

Sommer i Risør

Dra på båttur

Opplev skjærgården rundt Risør med egen båt eller bli med en av fergene.

Båtutleie i Risør

Vil du fiske eller nyte skjærgården på egen hånd, finner du flere bedrifter som leier ut motorbåter i forskjellige størrelse.

Gjestehavner

Mange gode gjestehavner

For deg som kommer i egen båt, er Risørs skjærgård selvsagt glimrende å utforske. Risør gjestehavn ligger sentralt i indre havn ved Risør torv og i Strandgata. Der finner du serviceanlegg, vann, strøm og gratis trådløst nettverk. I hovedsesongen er ferske rundstykker og lokalavisen inkludert i havneavgiften.

På vakre Risøya har Risør Motorbåtforening klubbhus og gjestehavn. På Finnøya kan du benytte deg av Risør Seilforenings gjestehavn. På Stangholmen, øya med fyr og restaurant, finner du også gjestehavn.

Sørlandet Feriesenter tilbyr gjestehavn som er åpen for alle.

Dykking i Risør

Hvis du vil oppleve skjærgården i Risør med dykkerdrakt på deg, kan du ta kontakt med med Risør Undervannsklubb.

Mellom 2 nasjonalparker

Skjærgården i Risør ligger midt imellom 2 av Norges maritime nasjonalparker; Jomfruland i Kragerø og Raet Nasjonalpark som går gjennom Arendal, Grimstad og Tvedestrand. Mange av de unike naturopplevelsene finner du også i Risør skjærgården.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen