Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
snø over Risør
Vinter i Risør.
Photo: Risør kommune
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

10 tips til opplevelser i Risør

Opplev utsikten fra Risørflekken

Risørflekken er et fantastisk utsiktspunkt der du både ser langt til havs og samtidig får en nydelig utsikt over byen og havna. Det er befriende å kjenne den forfriskende sjølufta og få vind i ansiktet.  

På toppen av Risørflekken står det to benker som kalles ja-benker. Dette er ikke tradisjonelle ja-benker, som brukes til frieri, men barnas ja-benker. Klarer barna å få foreldrene til å sette seg her, må foreldrene svare ja på alt barna spør om. Eneste betingelsen er at det ikke må koste penger. 

Risørflekken er et gammelt sjømerke som er synlig 12 nautiske mil fra land. Et stort område av heia over Solsiden i Risør er kalket hvitt. Risørflekken er lett tilgjengelig både til fots og med bil. 

Topptur til Branntårnet

Branntårnet i Risør ligger på en høyde over byen. På veien opp kan du gå gjennom den blå parken.

Her har de gjort det så fint med blå benk og blå blomster om sommeren og blå lys, lykter og dekorasjoner i adventstida. Barna kan hoppe paradis og leke med blå leker i parken.

Følg Trappegata og de smale gangveiene (se kart her) videre helt opp til Branntårnet. Her er det kunstutstilling hver sommer og du får i tillegg en fin utsikt over byen og havna.

Spis ferske reker på brygga

Når mobilen plinger med en melding fra Risør Fiskemottak om at reketråleren er på vei inn, slenger alle Risørfolk seg på syklene. Få ting kan måle seg med nykokte reker på brygga. 

Risør Fiskemottak er som et kinderegg. Her er det både fiskemottak, utsalg og uteservering som er åpent i sommersesongen. Det morsomme med stedet er at du aldri vet hva du får - det er det som fiskerne kommer med som blir tilbudt. 

Urheia med kulturhistorisk løype

Urheia er et fantastisk rekreasjonsområde med nydelige turstier som også kan gi deg mentalt påfyll.

Søndeled og Risør Historielag har plassert ut informasjonsskilt både ved inngangen til Urheia og ved bunkere, løpegraver, bygg og kanonstillinger. Her kan du også laste ned mer informasjon ved hjelp av QR-koder.

Om sommeren er det deilig å ta med badetøy og bade i ferskvannet.

Girls hiking in Urheia forest

Danielsens trapper

Fra Torvet kan du velge Danielsens trapper opp til bydelen Kamperhaug (se kart).

Det er fantastisk flott å gå på oppdagelsesferd i Risørs nydelige, hvite trehusbebyggelse. Du kan gå gjennom trange smug, smett og gater. Du tror kanskje at du plutselig står midt i hagen til folk, men slapp av. Du er velkommen til å utforske stiene og Risørfolket er svært vennlige og rause.

Couple with bikes in narrow street in Risør

Guided tur i Risør kirke

Thomas Juell har vært guide i Risør Kirke i mange år og gleder seg til hver sommer da mange turister har lyst til å besøke og lære mer om historien til Risør kirke.

Den Hellig Ånds Kirke, også kalt Risør kirke, er oppført i 1647, bygget som korskirke i tømmer.

Kastellet

Kastellet er et av de vakreste stedene i Risør. Ta turen for å kjenne havsaltet i ansiktet. Det er den beste peeling du kan tenke deg, og så er det gratis i tillegg. 

Hver fredag i sommersesongen er det seilas med "tolv-og-en-halv'erne", som er små seilbåter med 12,5 kvadratmeter seil. Når sola skinner og glitrer i havet er båtene som små smykker på vannet og helt nydelige å se på. Opplevelsen gir meg en indre ro. Se en oversikt over alle badeplasser i Risør.

12,5 seilbåter i Risør
12,5ere i Risør.
Photo: Frans Karlson

12,5ere er et vakkert skue utenfor Kastellet

Spise munker hos Kortteist Lykke

Ingen må reise fra Risør uten å ha satt tennene i disse deilige fristelsene fra Kortreist Lykke. Munker er veldig typisk for Aust-Agder.

Etter en lang tur er det lite som kan måle seg med en kopp kaffe og en nystekt munke. Blandingen av salt og søtt er virkelig prikken over i'en.

Gå naturstien til Randvik

Fra Risør sentrum tar turen til Randvik ca. 30 minutter i kupert og variert terreng. Her er det nydelige strender og yrende liv på fine sommerdager og en helt egen ro resten av året.

Turen til Randvik er en tur med kontraster. Det varierer fra jungelpreg med masse vegetasjon, høye fjellvegger og flotte utsiktspunkt over havet.

Opplev kulturbyen Risør

I over 30 år har Risør satset på kunst og kultur. De var blant de første småbyene som fikk eget kulturhus og det var spesielt at en liten by som Risør hadde en så tydelig kunst- og kulturprofil. Risør har også mange gallerier, noen er helårsåpne og andre er åpen kun i sommersesongen.

Les mer om Risør

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen