Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Folklore in Setesdal
Folklore in Setesdal.
Photo: Kulturpatrulja
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

På Sørlandet finner du to sertifiserte bærekraftige reisemål; Lindesnes og Setesdal. Dersom du velger å reise til et bærekraftig reisemål, bidrar du til å ta vare på vår historiske og kulturelle arv samtidig som du støtter opp om lokalsamfunn, tradisjoner, natur og miljø.

Les mer om de to bærekraftmerkede reisemålene på Sørlandet

Bærekraftig Reisemål logo
Bærekraftig Reisemål logo.
Photo: Innovasjon Norge

Om Bærekraftmerket

Et bærekraftig reisemål bidrar til å ta vare på vår historiske og kulturelle arv og støtter opp om lokalsamfunn, tradisjoner, natur og miljø. Lokal mat som er høstet, produsert og tilberedt i nærområdet er også en del av et bærekraftig reisemål.

Merket betyr imidlertid ikke at et reisemål er 100 prosent bærekraftig på alle områder, men at de er i en langsiktig prosess. Reisemålene evalueres hvert tredje år av Innovasjon Norge som står bak sertifiseringen.

Reis Grønt - Gresstusten Innovasjon Norge
Reis Grønt - Gresstusten Innovasjon Norge.
Photo: Innovasjon Norge

Reis grønt

"Gresstusten" / Reis Grønt symboliserer at produktet har en offisiell miljøsertifisering og sender deg til grønnere produkter. Symbolet hjelper deg å finne miljøsertifiserte aktiviteter og overnattingssteder når du planlegger norgesturen din. Hver gang du ser en gresstust på visitnorway.com og visitsorlandet.com, vet du at aktøren bak tar et aktivt miljøansvar.

Disse sertifiseringene faller inn under Reis Grønt: Norsk Økoturisme, Svanen, Miljøfyrtårn, ISO 14001, Green Key og Blått Flagg. Merkeordningen er utviklet av Innovasjon Norge. Les mer.

Det jobbes i flere destinasjoner

Arendal og Kristiansand startet i 2020 jobben med å bli sertifiserte bærekraftige reisemål.

Les mer om naturbaserte opplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages