Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Color line ferry to Denmark from Kristiansand
Setesdal.
Photo: Anders Martinsen / Visit Sørlandet AS
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Hvordan komme seg til Sørlandet

Sørlandet er lett tilgjengelig uansett om du kommer med bil, buss, tog eller fly.

Med egen bil

De fleste som kjører bil til Sørlandet kommer via en av de tre hovedveiene RV 9 fra nord, E18 fra øst eller E39 fra vest. 

Ønsker å få litt mer ut av turen til Sørlandet, finnes det alternative reiseruter spekket med opplevelser og spennende aktiviteter og attraksjoner. Kjør for eksempel kystrutene innom de hvite Sørlandsbyene som ligger som perler på en snor og opplev nydelige havner, mat og mennesker. Fra Risør i øst til Flekkefjord i vest er det litt over 200 kilometer, og Sørlandet er som skapt for bilturer med mange stopp underveis.

Kjører du elbil? Her finner du en oversikt over ladestasjoner på Sørlandet.

Med ferge

Color Line har to daglige ankomster til Kristiansand fra Hirtshals, Danmark. Turen over Skagerrak med båten "Superspeed" tar 3 timer og 15 minutter. 

Om sommeren har også Fjordline hurtigferje fra Hirtshals til Kristiansand. Katamaranen "Fjord Cat" tilbakelegger strekningen på kun 2 timer og 15 minutter.

I april 2022 åpner en ny skipsrute mellom Nederland og Norge. Holland Norway Lines har plass til 1500 passasjerer og 350 biler skal tre ganger i uken trafikkere strekningen mellom Eemshaven og Kristiansand.

Med buss og tog

Med moderne og komfortable ekspressbusser er det behagelig å kjøre buss til og fra Sørlandet. Sørvestekspressen kjører mellom Kristiansand og Stavanger, Lavprisekspressen har bussruter både fra Vest- og Østlandet, mens Konkurrenten og Nettbuss Express (tidligere Sørlandsekspressen, nå Vy) kjører mellom Oslo og Kristiansand.

Fra Kristiansand går det ekspressbusser til Setesdal, Hovden og Haukeligrend. Her er det mulighet for videre korrespondanse mot Oslo, Bergen og Haugesund med Haukeliekspressen.

Det er flere daglige togavganger mellom Kristiansand og Oslo og Stavanger. På strekningen finnes det også barnekupe.

Med fly

Kristiansand Lufthavn Kjevik ligger cirka én mil utenfor Kristiansand. Herfra er det korte avstander både til byene langs kysten, og innover i landet. Widerøe, Norwegian og SAS har flere daglige ruter mellom Kjevik og de største byene i Norge. KLM har direkterute til Amsterdam, Wizz Air til Gdansk og SAS flyr til København.

Det er bussforbindelser fra flyplassen til de største byene i regionen. Se flybussens avgangstider for transport til Arendal, Grimstad og Lillesand og rutebuss til Kristiansand sentrum.

Les mer om destinasjonene på Sørlandet

Statens Kartverk, Geovekst og kommuner - Geodata AS

Les mer om Sørlandet

Finn opplevelser på Sørlandet