Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Spesielle overnattingssteder på Sørlandet

Family at Trehyttene in Gjerstad
Trehyttene.
Photo: Adam Read©Visit Sørlandet

Er du ute etter en uforglemmelig helg eller ferie? Da bør du få med deg disse herlige, unike og helt spesielle overnattingsstedene på Sørlandet.

Glad i å løse gåter og mysterier?

Midt i sentrum av Lillesand kan du overnatte i et mysteriehus- stedet hvor escape room møter overnattingsperle! Som overnattingsgjest i Mysteriehuset er ditt oppdrag å løse mysteriet om Vigdis Ravnsdatter, som ble dømt for trolldom og brent på bålet i nærheten av Lillesand. ette er en sann historie som også vil gi deg innblikk i Lillesands fortid. I Mysteriehuset er det sengeplasser til åtte, fordelt på tre unike soveværelser. I tillegg har du oppholdsrom, et enkelt kjøkken, toalett og dusj, egen terrasse og – hvis du finner dem – flere hemmelige rom.

Små hytter på Hidra

Små hytter er et kunstprosjekt som ble satt opp på Hågåsen på Hidra utenfor Flekkefjord i 2013. Installasjonen består av to hytter, den rosa "Nyperosa" og den blå "Havsula". Her kan du overnatte i den rosa hytta og den blå hytta kan benyttes av alle som er på tur på Hågåsen. Her kan du søke ly for vind og vær og nyte medbrakt mat og drikke. Solveig Egeland står bak ideen og hyttene er tegnet av arkitekt Arne Åmland. Arkitekturen og de rosa og blå fargene skiller seg ut i det typiske landskapet. Hyttene har blitt veldig populære så her er det viktig å booke i god tid på forhånd.

Fyrferie på Sørlandet

På Sørlandet finner du mange fyr der det er mulig og overnatte i fyrmesterboligene. Fyrtårnet på Lista er det eneste høye steintårnet i regionen og sjeldent i norsk fyrhistorisk sammenheng. Lindesnes fyr er Norges sørligste fastlands punkt. Det blir en helt særegen stemning å høre havet bruse og la vinden blåse mens du ligger trygt inne og hører på. Gå ut på kvelden, se på stjernehimmelen og nyt Sørlandet.

Drømmer du om å bo i toppen av et tre?​

Sørlandet kan tilby flere steder hvor du kan overnatte tett oppunder i trekronene. Hva er vel ikke mer eksotisk enn å bo i ei trehytte?

Trehyttene i Gjerstad

De tre Trehyttene i Gjerstad er alle lekkert dekorert og interiøret harmonerer med naturen. Ute kan du kose deg med et yrende fugleliv og muligheter for å se hjort. Hygg deg rundt rundt bålplassen og prøv ei ekte Tarzan-løype.

Tretopphytter på Fiddan

Omringet av stille skogsvann får du garantert en spesiell opplevelse. På Fiddan i Konsmo, langt inn i de sørlandske skoger, finner du flere tretopphytter. Her kan du betrakte stjernehimmelen uten lysforurensning.

Gluba Treetop cabins

Flere meter over skogbunnen, innimellom trekronene, kan du overnatte trygt og komfortabelt i tretopphytta på Harkmark. Her bor du langt fra bylarm og helt for deg selv i skogen. Hytta ligger ved et koselig vann og det tilbys kano til utlån.

Se alle tretopphyttene på Sørlandet:

Tretopphytte og villmarkscamp utenfor Kristiansand

Ønsker du å oppleve skogens ro, stillhet og det å VÆRE i naturen? Den lille villmarkscampen kombinerer harmoni, lek og friluftsliv på Nodeland, 20 minutter utenfor Kristiansand sentrum. Her finner du også Kristiansands eneste tretopphytte.

Eventyrhotellet i fjellheimen

Eventyrhotellet Eikerapen Gjestegard ligger midt i fjellandskap med flotte badevann, turstier og gode muligheter for fiske. Interiørstilen består av det moderne og det gamle. Hotellet har tatt vare på norske tradisjoner og er dekorert med typiske norske ting som kjelker, rokk, gamle kister og andre flotte gjenstander. Det nye hotellet åpnet dørene i 2017.

Glamping på stranda

Lomsesanden i Farsund er ei av de fineste strendene på Sørlandet. Den langgrunne stranda ligger i le for vinden og har den flotteste beliggenheten du kan tenke deg. Å bo i glampingtelt på stranda, en ypperlig mulighet for flotte naturopplevelser. Teltene er utstyrt med senger, sengetøy, tepper og lamper. Alt ligger tilrette for en overnatting utenom det vanlige.

Mer glamping på Sørlandet

Bo i Mandal gamle fengsel

Mandal gamle fengsel fra 1784 er omgjort til et gjestehus hvor du kan du bo i ei fengselcelle midt i den koselige sørlandsbyen. Her har lokale fanger sittet innelåst og den nå hyggelige bakgården var luftegården til fangene. Du kan heldigvis komme deg ut av fengselet når du vil og traske fritt rundt i Mandal sentrum.

Abra Havn sjørøverlandsby

I 2017 og 2018 ble sjørøverhotellet Abra Havn i Dyreparken kåret til det 6. beste familiehotellet i verden av Tripadvisors brukere. Sjørøverlandsbyen Abra Havn ligger like rett ved Dyreparken i Kristiansand, og Sabeltanns Verden og parken er kun 8 minutters spasertur unna, eller en kjapp tur med den Sorte Dame over Grashavet.

Herskapelig overnatting

I Kristiansand, noen kilometer innenfor Sørlandets svaberg, ligger den staselige lystgården Boen som er en del av De Historiske Hotel & Spisesteder. Boen Gård har i 2020 restaurert og bygget om fire historiske bygg på gården til overnattingsgjester. Ombyggingen ble gjort på en måte som ivaretar byggenes historie. Etter restaureringsjobben fikk derfor Boen Gård fått Kulturminnefondets nasjonale plakett for godt bevaringsarbeid sommeren 2020.

Flere historiske overnattingssteder

Yurt i Mineralparken på Evje

Bo i en yurt like ved elva Otra på Evje, her sover du i mongolske telt med deilige nyoppredde senger, ovn, kjøleskap og alt du trenger for et glamorøst opphold i naturen. Yurtene ligger vakkert omkranset av en flott park og natur. Her er det strand og muligheter for å ta deg en padletur ute på elva. I Mineralparken kan du også bo i laftehus fra 1800-tallet. Dette er et typisk hus fra Setesdal med skikkelig autentisk norsk atmosfære og stemning.

Siloen på Verftet i Ny-Hellesund

Verftet i Ny-Hellesund i Søgne kan du overnatte i en silo som er innredet til en leilighet. I siloen får du en spektakulær utsikt over Ny-Hellesund og de koselige Sørlandshusene i sundet. Det er den kjente kunstneren Per Fronth som har laget siloen som kun kan leies i utvalgte perioder. Denne spesielle leiligheten er det perfekte valget for deg som vil krydre kjærlighetslivet litt. På Verftet finner du også "vanlige" ferieleiligheter, ganske unike de også!

Siloen at Verftet Ny-Hellesund in Søgne, Southern Norway
Siloen at Verftet Ny-Hellesund in Søgne.
Photo: Morten Teinum / Visit Sørlandet

Utsikt fra Siloen på Verftet i Ny-Hellesund

Lavvoer i Birkenes

Camp Flakksvann tilbyr en annerledes ferieopplevelse i rustikk friluftscamp med luksuriøs overnatting i tre lavvoer. Campen ligger i naturskjønne omgivelser ved nydelige Flakksvann i Birkenes kommune. Tovdalselva og Digeelva, med flotte fosser og stryk og med mulighet for laksefiske, omkranser campen på to kanter.

Overnatting på Sørlandet

Les mer om overnatting på Sørlandet

Aktiviteter og opplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages