Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Spesielle overnattingssteder på Sørlandet

Treehouses in the forest at Gjerstad outside Risør, Southern Norway
Treehouses in the forest at Gjerstad.
Photo: Adam Read @ Visit Sørlandet

Er du ute etter en uforglemmelig helg eller ferie? Da bør du få med deg disse herlige, unike og helt spesielle overnattingsstedene på Sørlandet.

Yurt i Mineralparken på Evje

Bo i en yurt like ved elva Otra på Evje, her sover du i mongolske telt med deilige nyoppredde senger, ovn, kjøleskap og alt du trenger for et glamorøst opphold i naturen. Yurtene ligger vakkert omkranset av en flott park og natur. Her er det strand og muligheter for å ta deg en padletur ute på elva. I Mineralparken kan du også bo i laftehus fra 1800-tallet. Dette er et typisk hus fra Setesdal med skikkelig autentisk norsk atmosfære og stemning.

Siloen på Verftet i Ny-Hellesund

Verftet i Ny-Hellesund i Søgne kan du overnatte i en silo som er innredet til en leilighet. I siloen får du en spektakulær utsikt over Ny-Hellesund og de koselige Sørlandshusene i sundet. Det er den kjente kunstneren Per Fronth som har laget siloen som kun kan leies i utvalgte perioder. Denne spesielle leiligheten er det perfekte valget for deg som vil krydre kjærlighetslivet litt. På Verftet finner du også "vanlige" ferieleiligheter, ganske unike de også!

Siloen at Verftet Ny-Hellesund in Søgne, Southern Norway
Siloen at Verftet Ny-Hellesund in Søgne.
Photo: Morten Teinum / Visit Sørlandet

Utsikt fra Siloen på Verftet i Ny-Hellesund

Små hytter på Hidra

Små hytter er et kunstprosjekt som ble satt opp på Hågåsen på Hidra utenfor Flekkefjord i 2013. Installasjonen består av to hytter, den rosa "Nyperosa" og den blå "Havsula". Her overnatter du i den ene og spiser medbrakt i den andre hytta. Solveig Egeland står bak ideen og hyttene er tegnet av arkitekt Arne Åmland. Arkitekturen og den rosa og blå fargene skiller seg ut i det typiske landskapet. Hyttene har blitt veldig populære så her er det viktig å booke i god tid på forhånd.

Fyrferie på Sørlandet

På Sørlandet finner du mange fyr der det er mulig og overnatte i fyrmesterboligene. Fyrtårnet på Lista er det eneste høye steintårnet i regionen og sjeldent i norsk fyrhistorisk sammenheng. Lindesnes fyr er Norges sørligste fastlands punkt. Det blir en helt særegen stemning å høre havet bruse og la vinden blåse mens du ligger trygt inne og hører på. Gå ut på kvelden, se på stjernehimmelen og nyt Sørlandet.

Drømmer du om å bo i toppen av et tre?​

Sørlandet kan tilby flere steder hvor du kan overnatte tett oppunder i trekronene. Hva er vel ikke mer eksotisk enn å bo i ei trehytte?

Trehyttene i Gjerstad

De tre Trehyttene i Gjerstad er alle lekkert dekorert og interiøret harmonerer med naturen. Ute kan du kose deg med et yrende fugleliv og muligheter for å se hjort. Hygg deg rundt rundt bålplassen og prøv ei ekte Tarzan-løype.

Tretopphytter på Fiddan

Sjekk inn på ei øy, i toppen av et tre, omringet av stille skogsvann og ville dyr. Her får du garantert en spesiell opplevelse. Tretopphyttene på Fiddan ligger langt inn i de sørlandske skoger så her kan du betrakte stjernehimmelen uten lysforurensning. 

Gluba Treetop cabins 

Flere meter over skogbunnen, innimellom trekronene, kan du overnatte trygt og komfortabelt i tretopphytta på Harkmark. Her bor du langt fra bylarm og helt for deg selv i skogen. Hytta ligger ved et koselig vann og det tilbys kano til utlån.

Eventyrhotellet i fjellheimen

Eventyrhotellet Eikerapen Gjestegard ligger midt i fjellandskap med flotte badevann, turstier og gode muligheter for fiske. Interiørstilen består av det moderne og det gamle. Hotellet har tatt vare på norske tradisjoner og er dekorert med typiske norske ting som kjelker, rokk, gamle kister og andre flotte gjenstander. Det nye hotellet åpnet dørene i 2017.

Glamping på stranda

Lomsesanden i Farsund er ei av de fineste strendene på Sørlandet. Den langgrunne stranda ligger i le for vinden og har den flotteste beliggenheten du kan tenke deg. Å bo i glampingtelt på stranda, en ypperlig mulighet for flotte naturopplevelser. Teltene er utstyrt med senger, sengetøy, tepper og lamper. Alt ligger tilrette for en overnatting utenom det vanlige.

Bo i Mandal gamle fengsel

Mandal gamle fengsel fra 1784 er omgjort til et gjestehus hvor du kan du bo i ei fengselcelle midt i den koselige sørlandsbyen. Her har lokale fanger sittet innelåst og den nå hyggelige bakgården var luftegården til fangene. Du kan heldigvis komme deg ut av fengselet når du vil og traske fritt rundt i Mandal sentrum.

Abra Havn sjørøverlandsby

I 2017 og 2018 ble sjørøverhotellet Abra Havn i Dyreparken kåret til det 6. beste familiehotellet i verden av Tripadvisors brukere. Sjørøverlandsbyen Abra Havn ligger like rett ved Dyreparken i Kristiansand, og Sabeltanns Verden og parken er kun 8 minutters spasertur unna, eller en kjapp tur med den Sorte Dame over Grashavet.

Overnatting på Sørlandet

Les mer om overnatting på Sørlandet

Aktiviteter og opplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages