Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Workation på Sørlandets deiligste «hjemmekontor»

Strand Hotel Fevik
Workation på Strand Hotel Fevik utenfor Grimstad
Workation på Strand Hotel Fevik utenfor Grimstad.
Photo: Tone Soldal©Visit Sørlandet
Å ta hjemmekontoret borte i noen dager, gir både arbeidsro og nye impulser. En ren vinn–vinn, altså. I hvert fall når du kan skue utover havet fra deilige Strand Hotel Fevik.

Hjemme eller på kontoret. Etter et år med hjemmekontor føles det absolutt ikke som samme greia, men på én måte er de frustrerende like: 
De stadige avbrytelsene. Spørsmålene «siden du likevel sitter der». Tørketrommelen som piper. Gulvet som bør støvsuges. Kjøleskapet som lokker med noe godt hver gang det går litt trått foran PC-en.

Hvis du virkelig ønsker arbeidsro, er ingenting bedre enn å komme seg vekk, på «workation».

Og få steder kan gi et deiligere, mer inspirerende – og mer effektivt – avbrekk enn Strand Hotel Fevik.

Strand Hotel Fevik i Grimstad - Classic Norway
Strand Hotel Fevik i Grimstad - Classic Norway.
Photo: Strand Hotel Fevik©Classic Norway/Christer Olsen

Nydelige Strand Hotel Fevik

Om Strand Hotel Fevik

Fevik ligger mellom Arendal og Grimstad. Hotellet fra 1937 er i funkisstil og en del av Classic Norway Hotels.

Les mer og book oppholdet.

Hotellet og havet

Hotellet mellom Grimstad og Arendal er noe så sjeldent som et norsk, klassisk badehotell. Med stilren funkisarkitektur og stolt historie helt tilbake til 1930-tallet, uforstyrret utsikt mot Skagerrak, og gangsti rett ned til en sandstrand så hvit og finkornet at det føles som å vandre inn i Photoshop.

Det var favoritthotellet til Roald Dahl, som tok med familien på sommerferie her i en årrekke.

Kjærligheten forfatteren fikk til Fevik var lett å forstå der jeg stirret ut de store vinduene på hotellrommet. Mellom en passepartout av bulkete svaberg hvilte en enkel akvarell av hav og himmel, blått mot blått.

Det var hypnotiserende. Og aller best: Akkurat her skulle jeg ha mitt bortekontor.

Utsikt fra Strand Hotel Fevik
Utsikt fra Strand Hotel Fevik i Grimstad.
Photo: Gjermund Glesnes©Visit Sørlandet

Utsikten!

Du deilige arbeidsro

Ville jeg klare å jobbe? Eller ville tanken på den snorrette horisonten av himmel og hav utenfor få all konsentrasjon til å fordampe?

Svaret viste seg ganske raskt. Og det gikk i hotellets favør.

Så snart jeg hadde sendt de obligatoriske skrytebildene til kollegaer og venner – og innsett at misunnelsen deres var altfor stor til å respondere før tidligst etter arbeidstid – var dagen min.

Ingen kollegaer kremtet bak ryggen min for å gi dem svar de egentlig ikke trengte. Ingen brøt opp tankerekka for å spørre om kaffepause. Og ingen ugjorte oppgaver i hjemmet bød på unnskyldninger for å gjøre annet enn det jeg egentlig skulle drive med.

Jeg jobbet. Fikk ting gjort. Og utforsket godbitene i nærområdet, som Storesand og Hasseltangen, om ettermiddagene. Selv fem-minutterne ga rom for blaff av lykke: Jeg siktet sand mellom fingrene på stranda, kjente våren ise mot tærne inne på grunna, og besteg knattene for å forlenge utsynet enda noen nautiske mil mot Skagen.

Ruakerkilen, Fevik, Grimstad
Tur Ruakerkilen, Fevik, Grimstad.
Photo: Tone Soldal©Visit Sørlandet

Ruakerkilen, Fevik, Grimstad

Hele tiden nye farger

Ofte ble jeg bare stående og stirre utover havet. Fra rommet, fra hotellbaren der jeg installerte meg og laptopen i en lenestol nær vinduet, og fra terrassen der jeg spiste lunsj.

Hovmester Nadia Dumitriu kunne fortelle at det ikke bare var meg. Etter å ha jobbet 10 år på Strand Hotel Fevik var hun fortsatt like trollbundet av utsikten selv.

– Jeg blir visst aldri lei. Den er så vakker! utbrøt hun da jeg bemerket panoramaet under middagen.

Havet hadde lagt seg som et stålblått speil, mens svabergene på Fevikodden glødet rødt i kveldssola.

– Det er hele tiden nye farger. Og jeg tar stadig nye bilder, selv om jeg har fanget akkurat det samme motivet hundrevis av ganger. Jeg klarer ikke å la være, fortalte Nadia.

Hovmester Nadia Dumitriu serverer middag på Strand Hotel Fevik
Hovmester Nadia Dumitriu serverer middag på Strand Hotel Fevik.
Photo: Gjermund Glesnes©Visit Sørlandet

Hovmester Nadia Dumitriu serverer middag

Hvorfor workation?

Å ha videomøte med funklende hav i bakgrunnen, ga en deilig bekreftelse av hvor heldig jeg var. Den virkelige gevinsten med bortekontoret var likevel at jeg fikk gjort mye – samtidig som jeg fikk koblet av.

Det er helt i tråd med hva forskningen sier. Ifølge den amerikanske professoren Gloria Mark er nemlig avbrytelser langt verre enn sitt rykte: Du bruker visstnok over 23 minutter på å få fokus tilbake etter en forstyrrelse, samtidig som avbrytelsene får deg til å føle deg overarbeidet, stresset og frustrert.

Kanskje det er derfor workation på ingen måte er noe nytt fenomen. Ta Grimstads store forfatterstjerner, som begge beviser at folk har reist vekk for å få arbeidsro, i hvert fall i 150 år.

Knut Hamsun skrev deler av «Mysterier» i huset som i dag heter «Harald Fjeldal» i Lillesand. Senere sjekket han inn på Lillesand Hotel Norge i samme by for å få fred fra maset og pliktene på gården Nørholm en drøy mil unna. Henrik Ibsen, som har et eget museum i Grimstad, reiste enda mer. «Peer Gynt», «Et dukkehjem» og «Gjengangere» ble for eksempel alle skrevet på badesteder i Sør-Italia.

Og Roald Dahl?
Ifølge datteren Ophelia satt han og skrev et par timer hver morgen, med blyant på sitt faste rom 306. Men først og fremst reiste forfatteren av «Charlie og sjokoladefabrikken» og «Heksene» hit på ferie. Han gikk på stranda, tok med familien på båtturer, og reiste til Arendal eller Grimstad for å kjøpe reker på brygga.

Det må være den ultimate måten å nyte Sørlandets flotteste funkishotell på. Men hvis du har arbeid du bør ha gjort, er en workation en svært god nummer to.

Reportasje, tekst og bilder: Gjermund Glesnes.

Les mer om Strand Hotel Fevik og området rundt hotellet

Les mer om Grimstad og Sørlandet

Tilbake til toppen

Your Recently Viewed Pages