Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway
Children bathing at Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Morten Teinum©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
I snart 15 år har Eva Skau tatt med barnebarna på miniferie til Scandic Sørlandet. Med gåavstand til Dyreparken, oppvarmet badebasseng i bakgården og massevis av morsomme aktiviteter koser de seg på kortreist ferie.
Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Sydenstemning ved bassenget

Kortreist ferie på Sørlandet er helt topp

- Vi trives veldig godt på hotellet, og det er også grunnen til at vi kommer igjen, år etter år. Her er det god service og vi føler oss godt ivaretatt som familie. Vi bor på Flekkerøy, kun en halvtime unna, men man trenger ikke alltid å dra så langt for å nyte ferielivet.

Tradisjonen begynte da det eldste barnebarnet Simen var 4-5 år. 

- Da tok vi buss til hotellet som den gang het Quality Hotel & Resort, gikk i Dyreparken og badet og lekte på hotellet, sier Eva Skau. 

Tvillingene Sofie og Vetle har vært med siden de var babyer, og i år fyller de 14. De har mange gode minner fra oppholdene på hotellet, og Eva er overrasket over at de fremdeles er like ivrige etter å besøke hotellet. 

- De begynner tidlig å mase om når vi skal dra.

Barn i bassenget på Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Hildegunn Skage Teinum

Eva Skau forteller dette om oppskriften for miniferien:

- Vi rekker mye på en helg. Vi reiser tidlig lørdag morgen fra Flekkerøya og tar gjerne buss ut til hotellet. Vi ser været an og venter som regel til august når fellesferien er over. Da er det stort sett greit å få rom på kort varsel. Søndag formiddag sjekker vi ut etter en lang frokost og koser oss ved bassenget til langt utpå ettermiddagen. Jeg leser og drikker kaffe ved bassengkanten mens ungene bader og leker i bassenget eller i den store hagen. Her er det lekeapparater, zipline og store gressplener der ungene kan boltre seg. 

- Vi har også bodd her etter Sabeltann-forestillingen. Det er deilig å kunne gå rett over veien og legge seg etter at showet er ferdig rundt halv ett, sier Eva. 

Hotellet har fine og romslige familierom med plass til inntil 7 personer. I løpet av de siste årene har Scandic Sørlandet vært gjennom en omfattende oppussing og alle rommene og fellesarealene har fått en real ansiktsløftning.

“Man trenger ikke å dra så langt for å nyte ferielivet” - Eva Skau

Mange gode minner

Tvillingene Sofie og Vetle har feriert på Scandic Sørlandet så lenge de kan huske og de har mange gode minner fra oppholdene her. Her har de blitt kjent med mange barn og noen har de også holdt kontakten med i etterkant av oppholdet. 

Det beste med hotellet er utvilsomt bassenget, synes tvillingene. Her har de tilbrakt mange timer med bading og vannlek, og de sitter litt på nåler gjennom intervjuet før de får klarsignal til å hoppe uti. 

Playing table tennis at Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Morten Teinum©Visit Sørlandet

Stort lekerom i kjelleren

Dansekonkurransene er et populært innslag blant barna og noe tvillingene har vært med på flere ganger.

- Vi har vunnet begge to og jeg husker spesielt godt den gangen jeg hadde gått på danseskole og breaket meg til seier. Da vant jeg et gigantisk vanngevær, sier Vetle.  

- Vi husker godt maskoten som var her før, musa Piccolo. Nå er det en maskot som heter Sigge. For endel år siden var det også et ballongrom i kjelleren. Da var hele rommet en stor sjørøverhule med sjørøverskip, palmer og skattekiste. Det var gøy å leke inne i alle ballongene, forteller Vetle og Sofie. 

Show med Asgeir fra Barne-TV er også noe tvillingene mimrer om.  

Vetle husker også en gang de så på fotball-VM mens de var på hotellet. Da ble mormor Eva så sur fordi favorittlaget hennes tapte. 

Aktivitetstilbud hele sommeren

Amalie Eidsvig (19) er en av 5 aktivitetsledere på Scandic Sørlandet. De holder på med aktiviteter hele skoleferien, fra 22. juni til skolen begynner igjen i midten av august. I august er det aktivitetsledere på plass i helgene, fra 22. juni er det aktiviteter hver dag. 

Amalie Eidsvig, aktivitetsleder Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Morten Teinum©Visit Sørlandet

Aktivitetsleder Amalie Eidsvig

Amalie er i gang med sin tredje sesong på hotellet og trives godt med å holde barna som besøker hotellet i aktivitet. 

- Jeg tror vi gleder oss like mye som barna. Det å spre glede og ha det gøy med barna er det beste med jobben. Jeg tror det må være den gøyeste sommerjobben noen kan ha. Og jeg hadde elsket å bodd på et sånt hotell da jeg var barn. 

Hun forteller at det blir mye moro, også i år:

- Som vanlig skal vi ha masse ulike aktiviteter for barna. Det blir blant annet skattejakt, ansiktsmaling, disco og masse lek og moro. Noe som er veldig populært er å gå inne i Fun balls, oppblåste baller i bassenget. Jeg kan huske bare ett barn som har klart å komme seg over til den andre enden uten å falle. Det er vanskeligere enn det ser ut til, sier hun. 

Skattejakt på Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Skattejakt

Om kveldene har hotellet  litt ulikt opplegg, alt etter hvilken ukedag det er. 

- På Barnas talenter kan alle som vil komme opp på scenen og vise noe de er flinke til. Det kan  være alt fra å fortelle en vits, synge en sang, danse eller bare stå på scenen og vise seg fram, sier Amalie Eidsvig.

Nytt av året er danseskolen der barna skal lære en dans som de så fremfører for de voksne på discoen om kvelden. 

Eva Skau og tvillingene skryter voldsomt av aktivitetslederne:

- De er veldig flinke til å aktivisere barna. De finner på masse morsomt og er flinke til å få alle med. 

Sofie og Vetle gleder seg til de blir gamle nok til å søke jobb som aktivitetsledere på hotellet. De tror at det må være en alle tiders sommerjobb.

“Det å spre glede og ha det gøy med barna er det beste med jobben” - Amalie Eidsvig

Dinner at restaurant Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Godt utvalg av mat og drikke i restauranten

Godt utvalg av mat og drikke

Eva Skau og barna er godt fornøyd med mattilbudet på hotellet. 

- Her har de noe som alle liker og god variasjon. Det er deilig å våkne opp til hotellfrokost med masse god mat. 

Vetle og Sofie er spesielt glad i Scandicburgeren og går for den til middag siden det er a la carte servering denne dagen. I høysesongen er det middagsbuffet hver dag. Det liker de enda bedre, for da kan de forsyne seg med litt av hvert.

I høysesongen har også uterestauranten «Haven» ved bassenget åpent. Her serveres småretter som hamburger, pølse, pizza, kald drikke og is. «Barnas drink» i tre ulike varianter er populært blant de små gjestene. 

Scandic burger, Scandic Sørlandet
Scandic Sørlandet.
Photo: Hildegunn Skage Teinum©Visit Sørlandet

Scandic Sørlandet - et lekent familiehotell

Det er flere fordeler for deg som reiser med barn til Scandic Sørlandet om sommeren: 

  • barn under 13 bor gratis
  • velkomstgave til barna
  • barnekanaler på rommet
  • gratis wifi
  • stort lekerom
  • oppvarmet basseng
  • barnebuffet
  • aktiviteter

Flere fordeler kan du lese om på Scandic Sørlandets nettside

#ScandicSørlandet

Your Recently Viewed Pages