Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Lindesnes Havhotell - Norges sørligste perle

Woman kayaking at Lindesnes Havhotell
Kayaking at Lindesnes.
Photo: Elisabeth Høibo©Visit Sørlandet

Norges sørligste punkt, Lindesnes, byr på opplevelser du sent vil glemme, og burde absolutt komme på listen din over steder du skal reise til. Det er ikke uten grunn at Lindesnes er et av nordmenns drømmereisemål. Her får du alt du kan tenke deg. Storslagent landskap, havutsikt, aktiviteter, turområder, strandliv, sykkelturer, havrafting, kajakk, god mat og drikke.

Lindesnes Havhotell våkner du til bølgeskvulp, havutsikt og norsk kystlandskap. Her kan øynene hvile på utsikten over havet, og det er tid for avslapning og nytelse.

Strandliv rett utenfor hotellet

Den klassiske solferien kan du nyte i Kråkeviga, ei lita bukt med strand. Det er bare å pakke strandbagen og gå de få meterne til stranda, som ligger helt for seg selv. Her kan du kose deg i timevis og enkelt rusle tilbake til hotellet for en deilig lunsj på bryggekanten. 

Trening eller avslappende spa

Er du opptatt av helse og velvære, ta en tur innom hotellets velværeavdeling, som har et stort boblebad, to badstuer, solarium og treningsstudio. Spa-behandlinger bestiller du i resepsjonen. Betjeningen serverer deg gjerne litt bobler i glasset om du ønsker det. 

Sykkel eller kajakk

For å få mest mulig ut av oppholdet bør du bestille minst to overnattinger på det flotte hotellet. Ta deg tid til en sykkeltur langs Spangereidkanalen, eller en tur i kajakk. Du skal selvfølgelig besøke Norges sørligste fastlandspunkt, Lindesnes fyr.

Lindesnes fyr

Lindesnes fyr har i over 350 år ledet norske sjøfarere trygt langs kysten. Det nakne landskapet man finner her ute, er særegent for området. Dette er rå norsk natur og kulturhistorie på sitt flotteste. 

«Stedet er ubeskrivelig vakkert, særlig når det blåser som verst her ute på fyret», sier Siri Mathisen  markedsansvarlig på Lindesnes fyr.

Ramsalt rafting

Er du ute etter litt mer fart og spenning, kan du bestille havrafting i resepsjonen på Lindesnes Havhotell. En tur ut på havet er en intens og ramsalt naturopplevelse.

Sea Rafting Lindesnes Havhotell
Sea Rafting Lindesnes Havhotell.
Photo: Lindesnes Havhotell

Rafting Lindesnes Havhotell

Det skjer noe på hotellet hele sommeren. Det er bare å høre med resepsjonen ved ankomst eller sjekke nettsidene før du kommer. 

Beroligende farger

Rommene og hotellet generelt er helt enkelt innredet med lyse og lette blå-grønne toner inspirert av havet. Det dempede fargevalget gjør det enkelt å finne roen. Friske blomster, steiner, skjell og stearinlys pynter opp i resepsjonen og lounge-området.

Ifølge fargepsykologer hjelper fargen blått og grønt på søvnen, så det er ikke uten grunn at hotellet har valgt disse fargene på interiøret.

Room at Lindesnes Havhotell
Lindesnes Havhotell.
Photo: Lindesnes Havhotell

Lindesnes Havhotell

Skulle du ønske å shoppe med deg noen delikatesser fra stedet, kan du ta turen til Jentan på Båly. Fiskeutsalget ligger like ved hotellet, og her leverer de store fiskebåtene fersk sjømat. Betjeningen er hyggelige, og hjelper deg gjerne med middagstips. Butikken selger også krydder og lokale matvarer fra Sørlandet. 

På Båly brygge kan du kjøpe is på bryggekanten. Hva er vel mer sommer enn å slenge deg ned på bryggekanten og nyte ferien med en stor is i hånda.

Undervannsrestauranten Under åpnet ved Lindesnes Havhotell i mars 2019. Det prisbelønte arkitektkontoret Snøhetta har tegnet det spektakulære bygget. Med dette får Sørlandet verdens største undervannsrestaurant, og en restaurant helt utenom det vanlige. Det ventes kjendiser, designere og matinteresserte som vil oppleve den unike restaurantens design og spise gourmetmat av ypperste klasse. 

-Vi vil få turister hit fra hele verden. Det er det definitive målet. Jeg håper og tror at dette blir starten på en ny tidsalder for reiselivet, sier Gaute Ubostad, eier av hotellet og gründer for det store prosjektet.

Vær tidlig ute med bookinger til restauranten. Følg Under på Instagram og få en smakebit på hva som venter deg i restauranten.

Om Lindesnes Havhotell

Sprangereid-kanalen ligger rett ved Lindesnes Havhotell og området egner seg for kajakkpadling.

Lindesnes fyr, Norges eldste fyr, ligger en kort biltur fra hotellet og restauranten.

"Under" ligger i gangavstand til Lindesnes Havhotell.

Fakta om "Under"

"Under" i Lindesnes er Europas første og verdens største undervannsrestaurant.

Restauranten åpnet for gjester 20. mars 2019.

Det prisbelønte arkitektkontoret Snøhetta har tegnet undervannsrestauranten.

Under mottok en Michelin stjerne i 2020 og 2021.

Se nettsiden til Under for booking og mer informasjon: www.under.no.

Mer om Lindesnes og Sørlandet

Området rundt Lindesnes er et av de områdene som har flest soltimer i Norge. Sjekk inn, ro ned og opplev Sørlandet på sitt beste.

Your Recently Viewed Pages