Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Nyheter på Sørlandet i 2023

Sørlandet bugner over av spennende nyheter kommende sesong! Vår fantastiske landsdel har tilbud for enhver smak, og vil garantert gi deg en ferieopplevelse du husker!

Badelandet Aqaurama i Kristiansand får et nytt uteområde, Risør akvarium har fått verdens mest sjeldne hummer og i Dyreparken kan du utfordre høydeskrekken med den nye attraksjonen "Fritt fall i fallet"

Her får du et innblikk i hva som er nytt, men hent gjerne mer inspirasjon på Visit Sørlandet. Velkommen til Sørlandet, alle nordmenns feriefavoritt!

Aquarama .
Photo: Nico Hagen
Aquarama .
Photo: Nico Hagen

Aquarama får nytt utebasseng!

På Aquarama sitt uteområde rett ved fantastiske bystranda kommer det et helt nytt utebasseng sensommeren 2023. Bassenget vil ha mange ulike bruksområder, og vil være perfekt for både trening. opplæring og lek! Dette blir fantastisk for området!

Aquarama .
Photo: Nico Hagen
Aquarama .
Photo: Nico Hagen

Kom og se på verdens mest sjeldne hummer!

Risør Akvarium har Calico-hummeren Mina flyttet inn! Hun er en av verden mest sjeldne, og bare 1 av 30 million hummer har samme mønster som Mina. Kom innom og hils på Mina og se alle de andre spennende artene!

Mina .
Photo: Risør Akvarium
Mina .
Photo: Risør Akvarium

Fritt fall i Fallet!

I Dyreparken har Båtbasaren får en ny attraksjon tilpasset de eldre barna og tøffeste voksne. Det nesten 11
meter høye fritt-fall-tårnet, Fallet, får en kapasitet på 10 personer, og vil utfordre høydeskrekken for de fleste med sine 6,5 meter fallhøyde fra toppen og ned! Se alle Dyreparkens nyheter for 2023 her.

Båtbasaren .
Photo: Dyreparken
Båtbasaren .
Photo: Dyreparken

Cliff cabin

Tree Top Fiddan åpner en splitter ny tretopphytte 1. april! I Cliff cabin kan du komme tett på naturen og lade batteriene i fantastiske omgivelser.

Cliff Cabin .
Photo: TreeTop Fiddan
Cliff Cabin .
Photo: TreeTop Fiddan

To nye hytter på Kristiansand feriesenter

Kristiansand feriesenter kommer det to nye hytter med sengeplass til 5 personer. Disse har fantastisk beliggenhet med sjøutsikt og deilig kveldsol.

Stupebrett på Kristiansand Feriesenter Dvergsnestangen .
Photo: Kristiansand Feriesenter
Stupebrett på Kristiansand Feriesenter Dvergsnestangen .
Photo: Kristiansand Feriesenter

Historisk vandring på Dømmesmoen!

Den vakre parken utenfor Hagebruksmuseet har vokst fram som et resultat av Gartnerskolens virke på Dømmesmoen gjennom de siste 100 år. Men visste du at her finnes også spor fra en tidlig jordbrukskultur i jernalderen? Nå kan du bli med på en historisk vandring med guide i parken og området rundt. På turen får du høre historier om hvordan isen formet det frodige landskapet og hvordan mennesker siden har levd og satt sine spor på Dømmesmoen gjennom mer enn 1000 år.

Historisk vandring .
Photo: Grimstad Bys Museer
Historisk vandring .
Photo: Grimstad Bys Museer

Ny utstilling på Norsk Hagebruksmuseum i Grimstad

I 2023 er det 100 år siden Statens Gartnerskole startet opp på Dømmesmoen, og i den anledning åpner vi en helt ny utstilling denne sommeren! Her kan du få et allsidig innblikk i den unike elevkulturen ved skolen, undervisningen og ringvirkninger skolen hadde for næringen lokalt. Velkommen til et hyggelig museumsbesøk!

Gartnerskole .
Photo: Aust Agder Museet
Gartnerskole .
Photo: Aust Agder Museet

Ballastbrygga industrihistoriske senter

Ballastbrygga industrihistoriske senter i Mandal åpner 20. juni 2023. Senteret på Ballastbrygga i Mandal er et samarbeid mellom Lindesnes kommune, Mandals Trebåt og Motorforening, Marna Motor AS og Mandal museum. Her vi forteller vi Mandals industrihistorie gjennom utstillinger og aktiviteter. Norges første oljeraffineri ble etablert på Risøbank ved Mandal i 1862, men det var på 1900-tallet industribedriftene virkelig ble mange. I perioder var Mandal Norges største industriby i forhold til folketallet.

Ballastbrygga .
Photo: Per Grimsgaard
Ballastbrygga .
Photo: Per Grimsgaard

Opplev fantastisk natur på en annerledes måte!

Eikerapen Gjestegard tilbyr i år nye, spennede måter å oppleve storslått natur på.

Turer til Lordehytta

Dette er et unikt konsept og tar med gjester ut i vår fantastiske natur – og det er Lorde turer til Lorde hytta – der vi på en del av transporten inn mot hytta bruker RIB. Turen starter med en båttur på 14 km på Skjerkevatn. På Solbu hopper du i land og tar fatt  på stien som smyge seg innover til  Lordehytta. Terrenget er varierende og kan være bløtt enkelte steder. Stien er ikke merket men guiden viser veien frem. Det tar ca. 1.5 timer inn til Lordehytta. Du passerer flott natur underveis, og oppe på toppene er det fin utsikt utover elven og Svartevatn.

Hesteridning .
Photo:
Hesteridning .
Photo:

Bli kjent med vår sterkeste allierte i kampen mot klimaendringene – Naturen!

I år presenterer Naturmuseum og Botanisk Hage den aktuelle temautstillingen «Natur og klimaendringer» av Curating Tomorrow. Utstillingen gir deg innsyn i dagens og fremtidens klimautfordringer. Opplev utstillingen alene eller bli med en av våre museumsformidlere på omvisning. Utstillingen åpner 2. mai og er aktuell for alle aldersgrupper. Om sommeren arrangeres det gratis aktiviteter for barn hver tirsdag, torsdag og søndag.

Natur og klimaendringer .
Photo: Naturmuseum og botanisk hage
Natur og klimaendringer .
Photo: Naturmuseum og botanisk hage

Bli med på en eksklusiv tur med Skonnerten AIDA i Farsunds spennende skjærgård!

Kaptein og reder Kjell Rune Nakkestad setter seil på sin stolte skonnert AIDA når han tar dere med ut til Loshavn og Eikvåg. Dette er uthavner, de er autentiske kaperreder fra Napoleonskrigene tidlig på 1800-tallet, da Danmark/Norge ble involvert på fransk side. Kaptein Nakkestad er levende engasjert i denne delen av verdenshistoria og brenner for å formidle de dramatiske hendelsene som skjedde i farvannet rundt Loshavn og Eikvåg.

Underveis på turen blir det servert lokal fiskesuppe.

www.skonnertenaida.no 

Skonnerten AIDA .
Photo: Visit Farsund
Skonnerten AIDA .
Photo: Visit Farsund

Ny transportløsning til Sandøya

Gjennom appen til AKT billett kan man nå bestille billett både til buss og båt, og det er blitt MYE billigere! Går man inn på hjemmesiden til Sørlandets Maritime, blir man nå videresendt til AKT sin "ruteplanlegger"... 

Billettpriser - Agder kollektivtrafikk (akt.no)

Sandøya .
Photo: Linn Zwilgmeyer
Sandøya .
Photo: Linn Zwilgmeyer

Bli med på nattomvisning med fyrvokter        

Hver fredag kl. 20.00 i februar og mars kan du bli med på nattomvisning med fyrvokter på Lindesnes fyr. Det er ellers mye som skjer på fyret, se full oversikt her.

Lindesnes fyr .
Photo: Lindesnes fyr
Lindesnes fyr .
Photo: Lindesnes fyr

Ny sommerutstilling på Sjølingstad Uldvarefabrik

Designer Ove Harder Finseth – Tradisjonelle stoffer i moderne design.

Ove Harder Finseth er fra Mandal, men bor og jobber i Oslo. Finseth lager bestillingsverk for enkeltkunder samt klær som kunst til utstillinger. Han er innkjøpt en rekke ganger av kunstinstitusjoner i Norge og utlandet og har hatt utstillinger i mange land. Han er mest kjent som designeren bak H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marits brudekjole. Mange av stoffene i årets sommerutstilling er produsert ved Sjølingstad Uldvarefabrik.

Åpningstider sommersesongen: 20. juni–20. august alle dager kl. 11–17. Daglige omvisninger og ullverksted for barn. Åpningstiden resten av året: tirs-fre kl. 11-15. 

Årets sommerutstilling på Sjølingstad Uldvarefabrik: Designer Ove Harder Finseth – Tradisjonelle stoffer i moderne design. .
Photo: Vest-Agder-Museet
Årets sommerutstilling på Sjølingstad Uldvarefabrik: Designer Ove Harder Finseth – Tradisjonelle stoffer i moderne design. .
Photo: Vest-Agder-Museet

Besøk D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum

Også i 2023 skal D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum ut på seilas. I år holder Norsk krigsseilermuseum åpent fra 16. juni til 2. juli, liggende til kai på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand.

Hestmanden vil under sin seilas i juli og august 2023 være til stede bl.a. under Trebåtfestivalen i Risør, Skalldyrfestivalen i Mandal, Fjordfesten i Sandefjord, samt ligge to uker til kai i Oslo. Se seilingsplan og oversikt over arrangementer

Hestmanden .
Photo: Vest-Agder-Museet
Hestmanden .
Photo: Vest-Agder-Museet

Tips til flere aktiviteter på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen