Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Nyheter på Sørlandet i 2022

Sørlandet bugner over av spennende nyheter kommende sesong! Vår fantastiske landsdel har tilbud for enhver smak, og vil garantert gi deg en ferieopplevelse du husker!

Hva med å overnatte i et mysteriehus, ta barna med i verdens største interaktive lekepark, bli vokter av en øy eller kjenne adrenalinet bruse i verdens høyeste fritthengende vannsklie? 

Her får du et innblikk i hva som er nytt, men hent gjerne mer inspirasjon på Visit Sørlandet. Velkommen til alle nordmenns feriefavoritt!

Iveland tretopp .
Photo:
Iveland tretopp .
Photo:

Unik overnatting i naturskjønne omgivelser!

I år kan du oppleve et helt nytt tilbud i indre Agder, bare 25 minutters kjøring fra Kjevik: Camp Flakksvann er en liten, eksklusiv camp som tilbyr overnatting i lavvo med hotellstandard, fellesområde med tømmerstue, grillområde, vedfyrt badestamp og servicebygg med kjøkken og et bad til hver av de tre lavvoene. Her er det unike muligheter for å nyte fred og ro eller ulike aktiviteter: padling med kano, vandreturer, fiske, bading eller diverse utflukter. 

Camp Flakksvann

Camp Flakksvann .
Photo:
Camp Flakksvann .
Photo:

Er du glad i å løse mysterier?

Mysteriehuset tilbyr en helt ny og unik opplevelse midt i sentrum av  idylliske Lillesand. Mysteriehuset passer for familier, vennelag, kolleger eller andre kohorter! Du og ditt følge sjekker inn for et spennende døgn. Sammen skal  dere løse et mysterium inspirert av virkelige hendelser fra trolldomsprosessene på Agder.
Hva var det egentlig som skjedde da Vigdis Ravnsdatter ble brent som heks i 1650? 

Mysteriehuset

Mysteriehuset .
Photo:
Mysteriehuset .
Photo:

Opplev fantastisk natur på en annerledes måte!

Eikerapen Gjestegard tilbyr i år nye, spennede måter å oppleve storslått natur på.

Turer til Lordehytta

Dette er et unikt konsept og tar med gjester ut i vår fantastiske natur – og det er Lorde turer til Lorde hytta – der vi på en del av transporten inn mot hytta bruker RIB. Turen starter med en båttur på 14 km på Skjerkevatn. På Solbu hopper du i land og tar fatt  på stien som smyge seg innover til  Lordehytta. Terrenget er varierende og kan være bløtt enkelte steder. Stien er ikke merket men guiden viser veien frem. Det tar ca. 1.5 timer inn til Lordehytta. Du passerer flott natur underveis, og oppe på toppene er det fin utsikt utover elven og Svartevatn.

Vi har god tid til å ta bilder ved Lordehytta. Mens vi spiser niste vil guiden fortelle om Lord Salvesen og bygging av Lordehytta. Jaktslottet er i privat eie, og derfor ikke åpen for publikum. Det er likevel et så imponerende skue der det ligger inn på heia at mange vil ta turen.

Opplev naturen fra hesteryggen

Natasha Andersen vil ta deg med på guidede rundturer på hest - en morsom opplevelse for hele familien! 

Hesteridning .
Photo:
Hesteridning .
Photo:

Den beste starten på dagen!

Tregde Ferie har en ny sauna hvor du kan svette ut med utsikt over skjærgården og avslutte med et forfriskende bad i sjøen. Balsam for både kropp og sjel!

Vil du nyte roen i skjærgården enda litt mer? Vi har også fått en 100% elektrisk båt som kan leies, i tillegg til vanlige båter og elsykler.

Sauna på Tregde ferie .
Photo:
Sauna på Tregde ferie .
Photo:

Har du prøvd SUP?

Stand Up-Padling har blitt enormt populært de siste årene. Kanskje ikke så overraskende, tatt i betraktning at dette er en veldig morsom og allsidig vannaktivitet, som også gir hele kroppen god trening. Både kjernemuskulatur, armer og bein jobber godt når du driver med SUP, og du får utfordret balansen din.

SUP-brettene vil være tilgjengelig for badegjester i øvre del av drettsbassenget hver helg og ferie på Aquarama i Kristiansand.

SUP i Aquarama .
Photo:
SUP i Aquarama .
Photo:

Kom litt tettere på naturen!

Hos Iveland Tree Top Park kan du i tillegg til å overnatte i fantastiske omgivelser nyte naturen i deres nye jacuzzi på terrassen. Yes please!

Iveland .
Photo:
Iveland .
Photo:

Verdens største interaktive lekepark!

Hva er en interaktiv lekepark tenker du kanskje? Hovedtanken er å ta stillesittende » gaming» innendørs, ut til en fysisk aktivitet. Leverandøren vår har tatt alt det beste fra den virtuelle verden og laget interaktive lekeplasser hvor den virtuelle verden utfordrer barns bevegelse og motorikk. Deres barn får en oppgave i det valgte spill som de skal løse. Det er til en hver til fem ulike spill på hvert av apparatene, som byttes ut med jamne mellomrom. Spillene er typisk motoriske eller fysiske, samtidig som de utfordrer hjernen. Vi har også opplevd at både barn og voksne har funnet på egne spill og måter å bruke den interaktive lekeplassen på. Dette er moro for alle aldre, og er absolutt en populær aktivitet for familien å gjøre sammen. Slipp deres barn løs på en interaktiv lekeplass, og de vil være underholdt i timesvis.

Hamre Familiecamping får i år VERDENS STØRSTE INTERAKTIVE LEKEPLASS!

Hamre familiecamping .
Photo:
Hamre familiecamping .
Photo:

Tør du å bli med inn?

Den Lille Dyrehage er først ut med å vise giftige slanger på norsk jord, og da inviterer vi deg til å møte verdens giftigste slanger - øye til øye! Tør du bli med inn?

I tillegg tilbyr dyrehagen et helt nytt amfi i naturstein. På denne scenen vil det foregå masse underholdning gjennom sommeren. Hver dag i fellesferien skal vi ha et lite show som varer i ca 45 minutter. Det er selvfølgelig gratis når man har kjøpt dagsbillett eller har årskort.

Disse kommer i sommer:

Buktaler Erik Mogeno

Tryllekunstner Daniel Larsen

Vitenshow, Vitensenteret

Klovnen Fix Fax

Vårt eget slangeshow

Helga Stjørdalen med våre egne sanger.

Vi har også laget en helt ny hinderløype som allerede har åpnet. Løypa er satt opp av Høyt og Lavt og passer for alle barn som elsker litt utfordringer. Vi skal slippe ut mange nye fugler i regnskogen og vi får enda giftigere slanger i vår utstilling. Denne sommeren blir den beste sommeren noensine!!

 

Slangeshow .
Photo:
Slangeshow .
Photo:

30-års jubilant med stort program

Mer enn 1 million gjester har besøkt Mineralparken siden den åpnet, og i dag tilbyr parken et bredt tilbud innen overnatting, aktiviteter og servering. Utstillingen inne i fjellet, alle aktivitetene, de vakre omgivelsene og det helt spesielle temaet i parken, gjør parken unik på verdensbasis. Små og store kan leke og kose seg både ute og inne. Den store lekeplassen, flere klatretårn på vannet, supersklia, skattejakt og alle aktivitetene som handler om stein er åpne hver dag hele høysesongen. Nytt av året er:

Dino show: Hver dag i juli er det spennende dino show fra scenen to ganger om dagen. 

Himalaya sklia: Verdens høyeste, fritthengende sklie går rett ned fjellvegg og ut i elva. 

Eksploderende gruve: Inne i fjellet kommer en stengt, gruvegang med eksploderende lyd og lys. 

Strandkiosk: På den nye strandområdet kommer også strandkiosk med snacks og forfriskninger

Kayakker og SUP: På det nye bryggeanlegget blir det kajakker og SUP-brett tilgjengelig hver dag i høysesongen.

Ombygging i Klatreskogen: Grand Park får nytt sikkerhetssystem som gjør at også mindre barn kan klatre alene.

Skumparty: Kveldstilbud til skoleklasser, bursdagsselskper og andre grupper.

 

Mineralparken .
Photo: Elisabeth Høibo, Visit Sørlandet
Mineralparken .
Photo: Elisabeth Høibo, Visit Sørlandet

Gratis sjøaktiviteter for barn og ungdom!

Kote Null Nok har nok en gang gleden av å kunne tilby gratis aktivitet for barn og ungdom, hver dag hele sommeren. Forskjellen i år er at vi utvider konseptet og det blir mye større enn det har vært tidligere. Konseptet heter «Båtvett i Agder» og i år vil det bli kurs i båtkjøring, roing, padling, seiling og sikkerhet på sjøen. Planen er at det skal være ulike kurs for barn fra 5 år og helt opp til 18 år, og alt er gratis!

 

Aktiviteter hos Kote Null .
Photo:
Aktiviteter hos Kote Null .
Photo:

Bli vokter av Merdø!

For hundrevis av år siden, i sjøen utenfor Merdø, lurte en rekke farer: Fryktelige stormer, spisse skjær og nådeløse sjørøvere.

Men heldigvis hadde Merdø noen gode beskyttere. Bli med øyvokteren på en vandring i deres fotspor, og få tittelen: «Vogter af Merdoe!». Vandringen passer for barn fra 5-10 år i følge med voksen. Det er oppmøte ved Merdø Kro. Vandringen tar ca. 45 min. Alle unge deltakere får en kul tatovering. Vi anbefaler at du kjøper billetter på forhånd. Hvis det er ledig plass så tar vi gjerne drop in. Kjøp billetter her! 

Vandringen tilbys i sommersesongen (torsdager og søndager kl.11.00) fra 25.06 – 14.08.2022

Transport til øya 
Det går ferge til Merdø fra Pollen i Arendal. Du kan bestille din fergebillett her: Merdøfergen

 

Øyvandring .
Photo:
Øyvandring .
Photo:

Ny Kaptein Sabeltann-forestilling: KAPTEIN SABELTANN OG HAVETS HEMMELIGHET


Fra 7. juli blir det helt ny kveldsmagi i Kjuttaviga for store og små sjørøvere i Dyreparken. I tillegg byr parken på flere andre nyheter, se film hvor de presenteres her.

Se Dyreparkens nyheter 2022

Foto: Dyreparken

Kaptein Sabeltann .
Photo:
Kaptein Sabeltann .
Photo:

OPPLEV EN STJERNESPEKKET PEER GYNT-FORESTILLING I FJÆREHEIA DENNE SOMMEREN!


Det Norske Ibsenkompaniet gjør sitt inntog i Fjæreheia, Grimstad. Med en intenst visuell Peer Gynt som begynner etter mørkets frembrudd meisles Ibsens permanente stempel inn i fjellveggen. Med utgangspunkt i Geir Moens kritikerroste tegneserieroman kommer Peer Gynt tilbake til Fjæreheia. Det visuelle utrykket i forestillingen er blitt til i samarbeid med Moen og vil gi publikum en helt ny opplevelse av møtet med Peer.

 

Kilden er det også flere spennende arrangementer i sommer, blant annet kommer en av verdens største tenorer, Andrea Bocelli, gjør 29. juni en gigantisk utendørskonsert foran 12 000 mennesker i solnedgangen på Bystranda i Kristiansand. Dette blir hans eneste konsert i Norge i 2022! Når Bocelli entrer scenen sammen med Kristiansand Symfoniorkester, er det duket for magiske øyeblikk på en av Norges vakreste strender.

 

Fjæreheia .
Photo:
Fjæreheia .
Photo:

DS Hestmanden skal ut på nytt tokt sommeren 2022

D/S Hestmanden – Norsk krigsseilermuseum ble bygd i 1911, har seilt under begge verdenskriger og tjent som lasteskip i over 60 år. På årets tokt skal den blant annet innom Kaperuka i Farsund, Egersund, Bergen, Haugesund og Arendalsuka. Fra 24. juni - 10. juli 2022 ligger den åpen for publikum på Bredalsholmen Dokk og Fartøyvernsenter i Kristiansand.

 

Hestmanden .
Photo:
Hestmanden .
Photo:

Ny lokalhistorisk utstilling hos Flekkefjord museum

Den nye utstillingen viser glimt fra Flekkefjords historie fra de tidligste tider og fram til i dag, med vekt på de siste 200 årene.

Les mer om utstillingen her

 

Flekkefjord museum .
Photo:
Flekkefjord museum .
Photo:

Vikingtinget på Tingvatn skifter navn til Bjørnevåk


Arrangementet var tidligere kjent som Vikingting, men når jernalder er så mye mer en vikingtid, ønsker vi å markere dette med navnebytte. Bjørnevåk – Jernalderting på Tingvatn fornminnepark i Hægebostad arrangeres i 2022 fra 20. – 22. mai. 

Les mer her

Tingvatn .
Photo:
Tingvatn .
Photo:

Vandreutstillingen «Det snakker vi ikke om – Familiehemmeligheter etter krigen»

Knapt noen annen femårsperiode i norsk historie har satt så dype spor i folks bevissthet som den tyske okkupasjonen 1940-1945. Denne utstillingen handler om hvordan andre verdenskrig fremdeles er med på å forme folks oppfatning av seg selv, sin familiehistorie og identitet, snart 80 år etter krigens slutt.

Utstillingen vises:

27. januar – 1. september 2022: Kristiansand museum

8. september – 20. november 2022: Sjølingstad Uldvarefabrik

1. desember 2022 – 26. mars 2023: Lista museum, Nordberg fort

1. april – 1. juni 2023: Flekkefjord museum

Les mer

 

Utstilling .
Photo:
Utstilling .
Photo:

Prøv en elbåt i Arendal!

Opplev sjøen i en elbåt! De to sjektene Strømmen og Batteriet ligger ankret opp ved Arendal gjestehavn og er klare til å ta deg i mot! Elbåtene kan leies i hele båtsesongen, fra 15. mai og ut september, kanskje også oktober - dersom høsten er fin. Du kan leie båten i 3 timer eller mer.

Book her

 

Foto: Mona Hauglid .
Photo: Foto: Mona Hauglid
Foto: Mona Hauglid .
Photo: Foto: Mona Hauglid

Utstillingen LIVSTEGN på Kuben

Bli med på en reise gjennom 10.000 år, fra steinalder til vikingtid! Utstillingen er fylt med unike gjenstander, aktiviteter for barn, digitale fordypningsstasjoner og magiske animasjoner. Gøy for tre generasjoner!

Les mer

Livstegn .
Photo:
Livstegn .
Photo:

Dette skjer på Sørlandet i sommer:

Endelig er vi i gang igjen med konserter, festivaler, forestillinger og andre fysiske arrangementer igjen! Sørlandet koker i sommer, og her kan du se noe av det spennende som skjer. 

Se også fullstendig oversikt i vår arrangementskalender

Sommerkonsert med Vamp på Vigeland hovedgård

Fredag 22.juli braker det løs med sommerkonsert med Vamp her på Vigeland Hovedgård. Vi ønsker deg hjertelig velkommen!

Du kan bestille billetter allerede i dag.

Konsertstart : 19:00
Dørene åpner : 18:00

Les mer

Makrellrevyen

En god latter forlenger livet - og ferien! Det blir humoristiske sprell, sketsjer, sang og skråblikk på sørlandssommeren når Makrellrevyen vender tilbake til Teateret i sommer. Spilles fra 21. juli.

Les mer 

Ravnedalen Live

Velkommen til Ravnedalen Live - i Norges vakreste naturpark liggende i idylliske omgivelser nær Kristiansand sentrum! I år kommer blant annet Madrugada og DumDum boys, kommer du?

Les mer

Beer Walk

Beer Walk Kristiansand er et arrangement hvor du hver gang besøker 6 restauranter med fokus på mat og drikke. Du skal besøke alle restauranter og hvert sted serverer deg smaksprøve på mat og drikke. Med kyndig hjelp fra egen "Beer Walk"-vert tar de med deg med fra et sted til et annet. Her skal kan du snuse, gurgle og smake deg gjennom mange godbiter.

Les mer

Street Food Arendal planlegges som en kombinasjon av mathall, scene og arrangementslokale og har ambisjon om å bli Arendals foretrukne møteplass - både for byens innbyggere i alle aldre og for tilreisende. Mathallen vil bestå av 5 matboder med ulike menyer og matkonsepter fra både internasjonale og lokale kjøkken. Priser på rettene vil ligge på mellom 50 og 200 kr. Konseptet Street Food innebærer at maten er forberedt og kan serveres på få minutter. Til sammen sørger bodene for et variert og spennende tilbud med mat av høy kvalitet, som passer både for en kjapp matbit i hånden etter jobb og en helaften med gode venner. For å sikre kvaliteten må aktuelle matleverandører i Street Food Arendal delta i en casting før de blir tilbudt plass i hallen, hvor et lag av dyktige kokker og andre med bransjeerfaring vurderer kvaliteten på maten som skal selges, samt konseptene som helhet. Det er også planlagt for en bar med rikholdig utvalg av vin, håndverksøl, cocktails og brus, samt en kaffebar med kvalitetskaffe og noe søtt.

 

Tips til flere aktiviteter på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen