Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder LYNGDAL

Vandring på blankskurte berg på Skrelia i Lyngdal

  • Skrelia, Lyngdal
  •  /  km From You
Overview
Details

Når du står på toppen av Skrelifossen og lar øynene følge fossesløret fra snaufjell til ytterste fjord, får du en fantastisk utsikt! Det er her "høyfjellet" møter havet!

Skrelia er Lyngdal sitt mest kjente turområde. Det er kun 350 meter over havet, men gir klare assosiasjoner til høyere fjellområder. Den storslåtte utsikten kombinert med fossen som ligger som et brudeslør utover blankskurte berg, er et mektig syn. Det er lettgått fjellterreng, med flere små vann som innbyder til bading og lek.

Du vil finne flere godt merka rundløyper med ulik lengde i et åpent og fritt terreng. Løypene passer de fleste, og går direkte på barfjellet. Enkelte plasser må man passere en bekk, noe myr og lyng. Den korteste løypa går fra parkeringsplassen til fossen. Denne turen tar kun 10 minutter. Du kan gjerne bruke dette som utgangspunkt til de andre merkede turløypene i området. Fra 2 – 3 timer bruker du gjennom Rassveda, rundt Sandvann og Homsø. Her finner du særdeles fine utsiktspunkt. Man kan også se restene av en gammel bygdeborg. Man kan også gå langs fossen og nedover til fjorden. Her finnes rester av gamle møller og et sagbruk.

For å komme til Skrelia så kan du følge veien med bil fra Lyngdal sentrum mot Åpta og kjøre i 3 km til du ser skiltet med Skrelia. Herfra er det 9 km på svingete grusvei til parkeringsplassen. Dette er en blindvei, du kan ikke kjøre feil. Fra parkeringsplassen er det ca 50 meter til grinda som markerer begynnelsen på løypenettet innover Skrelia.

Løypene er merket med rød/gul maling direkte på fjellet. Vandring på Skrelia er også omtalt i boken ”Oppdag Lister”. Kontakt Lyngdal Turistkontor for flere turområder i Lyngdal.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv

Generelt

Vanskelighetsgrad
  • Lett
Landskap
  • Kystområde
  • Fjellområde
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages