Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder HÆGEBOSTAD

Merkede turløyper rundt Heddan Gjestegard i Hægebostad

  • Laukrokveien 772, Hægebostad
  • +47 38348837
  •  /  km From You
Overview

Områdene rundt Heddan Gjestegard har mange flotte turmuligheter.

Området rundt Heddan Gjestegard passer utmerket for de som ønsker en fottur i et vennlig og mangfoldig natur- og kulturlandskap.

Det er 25 km merkete stier fordelt på 5 forskjellige turforslag. Stiene går i et vekslende landskap fra dalen opp til snaufjellet.

En merket sti på vel 1 kilometer med 6 informasjonstavler går forbi bygninger, murer og dyrkningsrøyser i nærområdet, som forteller historien om garden og minner om svunne tider. Stien er også tilrettelagt for bevegelseshemmede. 

Barnevandrerstien
Barnevandrerstien starter i Kvinesdal kommune vest i Vest-Agder, ved Årlia, og ender ved Bautaparken like ved Snartemo stasjon i Hægebostad. Heddan Gjestegard er et naturlig stoppested og leverer pakker der transport og overnatting er organisert. 

Opplev de første 3 etappene av vandreturen Barnevandrerstien med Heddan Gjestegard i Hægebostad som base. Hvert år fra 1830 til 1910 dro flokker med barn fra Vest Agders indre bygder til Kristiansand og storgårdene i Aust Agder for å arbeide. Barna, som var fra 7 til 15 år, måtte gå den lange turen på 15-20 mil. 

Om du velger én strekning eller hele, er dette en opplevelse for livet. Se mer informasjon om Barnevandrerstien med Heddan Gard Gjestegard som base.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages