Stengte bedrifter og avlyste arrangementer. Se bedriftenes nettsider for mer info. Se oppdatert informasjon om koronaviruset.
Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Vest-Agder HÆGEBOSTAD

Vikingting på Tingvatn Fornminnepark i Hægebostad

Overview

Vikingtinget på Tingvatn Fornminnepark og Besøkssenter i Hægebostad. En reise tilbake til jernalderen. Foruten foredrag er det utstillinger og håndverkere som viser frem oldtidens kunster,- hvordan varene ble fremstilt. Tekstiler, smykker og mye mer.

Vest-Agder-museet inviterer til Vikingting på Tingvatn 29-31. mai 2020. Arrangementet er et samarbeid med Fylkeskonservatoren i Vest-Agder.
Vi fortsetter vår håndverksprofil- og læring i sosiale rammer.
Lørdag vil museet ha et eget program rundt tekstilhåndverk med særlig vekt på brikkevev. Fredag kveld har vi Fylkeskonservatorens fagseminar. Foredragene er åpne for alle. Program kommer.

Som følge av stedets historie tilknyttet til folkevandringstid, vil vi ønske ekstra velkommen de som har fokus på denne perioden. Her møtes både vikinger og deres forfedre.

Skoledag

Vi har skoledag på fredag. Under skoledagen på fredag tillater vi ikke noe form for salg, men belønner de som hjelper til med litt middag på kvelden.

Vikingting for publikum

På lørdag og søndag har vi tingdager. Vi krever ingen tingskatt.
På tingdagene ønsker vi å lage et levende marked der folk kan holde på med håndverk og på denne måten lære av hverandre, derfor er ikke programmet knyttet til bestemte klokkeslett. Aktiviteter annonseres underveis i markedet.

Fasiliteter

Det blir også servert en enkel frokost til alle deltakere på fredag, lørdag og søndag. Gilde på lørdag.
Det er dusjmuligheter og tilgang på toaletter på stede.

Historie i fokus

Område hvor markedet foregår er fredet. Det er både gravminner og andre kulturhistoriske minner. Dette legger føringer for hvordan vi opptrer på området.

Når vi reiser gjennom historien er det ikke forventet at vi klarer å gjenskape den i sin helhet. Men vi kan gjøre så mye som mulig for å vise respekt for historien vi forteller og lærer om. Vi streber etter å unngå moderne uttrykk uavhengig av område, du må derfor være klar over din rolle som formidler. Med det venter vi at du har historisk forsvarlig antrekk/utstyr samt du er klar til en felles læringsreise.
Vi understreker at dette er et arrangement hvor historie står i fokus. Er du usikker på om du kan delta som formidler/deltager, ta kontakt med oss for en prat.

Vi forbeholder oss retten til å avvise søknader hvis vi ser at dere ikke passer inn i vår profil.
Det vi trenger å vite er hvor mange dere er, hva som formidles/selges og hva slags plassbehov det er for overnatting. Samt dato for ankomst.
Før du søker, vennligst les våre mer utfyllende markedsregler. Ved å søke aksepterer du reglene.

Søknadsfrist og reisestipend

Søknad om deltagelse sendes til vikingting.tingvatn@gmail.com innen 15.mars 2020. Plasstildeling skjer fortløpende. Vi setter pris på tidlig søknad.

Ønsker du å søke reisestipend? Museet tildeler reisestøtte etter avtale for enkelte formidlere, her er særlig håndverkere prioritert. Støtte tildeles når formidlingen er spesielt ønsket for den faglige profilen på markedet.
Frist for å søke reisestøtte er 31. januar 2020.

Følg med oss på Facebook facebook.com/vikingtingtingvatn.

Vil du være med på en læringsreise med mange flotte folk er du hjertelig velkommen. Her blir det moro både for store og små. 

Mer detaljer om programmet finner du på facebook: Vikingting på Tingvatn.

Arrangementet er et samarbeid mellom Vest-Agdermuseet og Fylkeskonservatoren i Vest-Agder.

  • Last Updated: 24.01.2020
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

fr. 29. mai 2020 18:00 22:00

lø. 30. mai 2020 10:00 16:00

sø. 31. mai 2020 11:00 16:00

See All
Vikingting på Tingvatn Fornminnepark i Hægebostad
Your Recently Viewed Pages