Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder LYNGDAL

O bli hos meg - forfattermøte med Lene Ask

Overview

Velkommen til forfattermøte med Lene Ask.

Den dokumentariske tegneserien O bli hos meg fikk prisen for Årets tegneserie. «Et viktig og tilgjengelig dokument over en lite kjent del av Norges historie», sier juryen. Nå besøker Lene Ask Lyngdal kulturhus.

Ask er fotograf, illustratør, tegneserieskaper og barnebokforfatter fra Stavanger. 
Hun debuterte med tegneserieromanen, «Hitler, Jesus og farfar» i 2006. Boken vant flere priser. 

Ingen nasjon har hatt så mange misjonærer i forhold til folketallet som Norge. 
Midt på 1900-tallet fantes det 4500 misjonsforeninger her i landet med over 100 000 medlemmer. 
Det har etterhvert kommet fram at mange misjonærbarn har holdt sin barndomshistorie for seg selv. De senere årene har imidlertid flere stått fram med sin fortelling, som viser et annet bilde enn det Misjonsforeningene har presentert. 

Lene Ask har intervjuet 10 misjonærbarn.  Tegneserieromanen «O bli hos meg» har blitt et viktig bidrag  til den sanne fortellingen om barna som vokste opp under misjonenes vinger. Det var ikke bare idyll. 
Møt forfatteren i samtale med bibliotekets Petter Røren.

Lene Ask vant Årets tegneserie 2022 for den dokumentariske tegneserien O bli hos meg. Prisen ble delt ut under årets Oslo Comics Expo den 18. juni. Med prisen følger en pengepremie på 40.000 kroner. 

Slik lyder hele juryens begrunnelse:

«Norge var et av landene med flest misjonærer i forhold til innbyggertallet, men hva skjedde med barna når foreldrene fikk sitt misjonskall? Flere tusen barn vokste opp adskilt fra sine foreldre og i denne tegneserien forteller Lene Ask deres historie. På mesterlig vis får Ask frem følelser og sterke historier gjennom tekst og illustrasjoner. Det er umulig å ikke bli berørt. O bli hos meg er et godt eksempel på tegneseriejournalistikk, der intervjuer og bilder flettes sømløst sammen til et viktig og tilgjengelig dokument over en lite kjent del av Norges historie.»

Boksalg
Fri entre 

  • Last Updated: 08.07.2022
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

on. 14. september 2022 18:00

See All
O bli hos meg - forfattermøte med Lene Ask
Your Recently Viewed Pages