Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder LYNGDAL

Dykkeweekend i Korshamn, Lyngdal

Overview

Velkommen til dykkeweekend i Korshamn.

Mulighetene for dykking er helt fantastiske her nede, og opplevelsene er noe de fleste ikke glemmer med det første. Beliggenheten er ypperlig med havet rett ut, samtidig som man ved vind og bølger, kan trekke seg inn i lunere farvann i fjorder eller bak øyer og holmer. I Korshamn ligger dykkerperlene rett utenfor rorbudøren. Her er gode muligheter for varierte dykk, da naturen og beliggenheten kan by på det meste. Dykking i sund, tareskoger, veggdykk, stranddykk, vrakdykk, huledykk og dykking på gamle kanoner er noe av det vi kan by på. Det mest spennende i Korshamn er at farvannene er urørte og derfor skjuler unike muligheter til å finne akkurat sitt hemmelige "spot".

Kyststripen Lindesnes-Lista, med Korshamn omtrent midt i, er den kystlinjen i hele Norge som har tettest konsentrasjon av vrak og det har gått ned skip på omtrent hvert eneste skjær. Da været herjer stygt så langt ute, gjør det også sitt for å knuse restene så fort som mulig. Men tyngre gjenstander som kanoner, beslag, ankere og annet gods er det muligheter for å finne. Rundt Korshamn ligger havet der endeløst og uoppdaget med sine hemmeligheter fra flere hundre år tilbake. Her er det den fantasifulle og initiativrike dykker som vil få belønning for sitt strev, den som legger litt tid i forundersøkelser - noe som i seg selv er meget spennende og lærerikt.

Korshamn Rorbuer har en kompressor med kapasitet for både 200 og 300 bars flasker. Eget skylle - og tørkerom, og tilrettelagt for oppbevaring av utstyr. 
 

Dykkermanual med all informasjon om steder og data, temperaturer, tips osv for å få en uforglemmelig dykkerferie kan lånes ved ankomst.

 

  • Last Updated: 23.08.2021
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

to. 7. oktober 2021

fr. 8. oktober 2021

lø. 9. oktober 2021

sø. 10. oktober 2021

See All
Dykkeweekend i Korshamn, Lyngdal
Your Recently Viewed Pages