Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder LYNGDAL

Der ingen skulle tru - foredrag av Oddgeir Bruaset

Overview

Der ingen skulle tru-Bruaset besøker Lyngdal kulturhus i oktober.

NRK-mannen Oddgeir Bruaset vil for de fleste være kjent som skaperen av TV-suksessen Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, og som programleder de tolv første sesongene serien ble sendt. I tillegg er han en etterspurt foredragsholder og har skrevet et trettitalls bøker, blant annet fire som er basert på programmene, og i disse dager kommer den femte. Den forteller om det som har skjedd med alle dem som lever der ute, like fram til i dag. Og det er dét han vil snakke om når han kommer til Lyngdal mandag 24. oktober.

Selv om mange lever noenlunde på samme vis som de gjorde da det ble laget program om dem, er det også en god del som har et helt annet liv i dag. For eksempel har serien nesten virket som et ekteskapsbyrå, kan Bruaset å fortelle. I et av programmene sto ei mor fram og anbefalte sin ugifte sønn på det varmeste. Ei jente som hadde flyttet til regionen, så programmet og tok kontakt. Ikke lenge etter ble de samboere, og i dag er de foreldre til to små jenter. En annen mann satt igjen med to barn, etter at samboeren hadde dratt sin veg. Få dager etter at programmet ble sendt, ringte mannen opprømt og fortalte at takket være programmet, hadde han fått samboeren tilbake. De lever fortsatt sammen og har det godt i lag. En eldre mann fortalte at også han hadde fått samboer, men det var på grunn av de varme hendene sine – som han knapt nok var klar over at han hadde.

Andre har opplevd mer dramatikk enn det som godt er. Det gjaldt for eksempel en mann som reiste til Himalaya for å fly paraglider. Nesten like dramatisk var det for en far og to unge sønner, som dro ut for å prøve den nye båten de hadde kjøpt. Som følge av en konstruksjonsfeil revnet båten på jomfruturen og sank på få sekunder, mens alle tre ble liggende hjelpeløse i sjøen langt ute på storhavet. Farefullt kan det også være for den som bor alene milevis fra nærmeste nabo. En vinternatt skulle en eneboer inne ved svenskegrensa på toalettet. Men loftstrappa var bratt og glatt, og morgenen etter ble mannen funnet av jaktkamerater, liggende med hodet i klem i rekkverket på trappa.

Noen har brutt med sitt tidligere liv og søkt helt andre geografiske forhold. Lengst dro et samboerpar som forlot Lofoten og slo seg ned på Azorene, midt ute i Atlanteren. Der lever de et enkelt liv, og det meste av maten er frukt og grønsaker som de dyrker selv.

Dette og mye mer vil Oddgeir Bruaset fortelle om, samtidig som han viser bilder av dem han har laget program om, både slik vi husker dem fra den gang, og slik de ser ut og har det i dag. Han lover både mange morsomme, rørende og overraskende historier.

Det blir anledning til å kjøpe boka, med en personlig hilsen for dem som ønsker det.

Det er gratis inngang, men det må hentes ut billetter på www.lyngdalkulturhus.no eller i skranka på bibliotek og innbyggertorg. 

  • Last Updated: 01.08.2022
  • Source: Lister Reiseliv
Dates

ma. 24. oktober 2022 18:00

See All
Der ingen skulle tru - foredrag av Oddgeir Bruaset
Your Recently Viewed Pages