Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Viking at Tingvatn viking market in Hægebostad
Viking in Hægebostad.
Photo: Adam Read©Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Fra vikinger til historiske sverd og Norges sørligste villreinstamme

Hægebostad ligger en halvtimes kjøring fra Lyngdal, og tilbyr deg både historiske opplevelser og nydelig mat. Hægebostad kommune har 1600 innbyggere og 988 små og store vann. Norges sørligste villreinstamme har beiteområdet sitt nord i kommunen.

Tingvatn fornminnepark (Vest-Agder-museet)

Her kan du se flere tusen år gamle steinsettinger i fornminneparken. Anlegget har trådløs elektronisk guide på norsk, tysk og engelsk. Tingvatn fornminnepark (en del av Vest-Agder-museet) har turistinformasjon, kafé, museumsbutikk og utstillinger med kunst, arkeologi og kulturhistorie som temaer.

Et av de viktigste arrangementene på Tingvatn fornminnepark er det årlige Vikingtinget som arrangeres i mai hvert år. Vikingtinget arrangeres av Agder Vikinglag og Fylkeskonservatoren Agder. Her kan man melde seg på og leve livet som viking for en helg, eller besøke vikingmarkedet som etableres på stedet. Det er også mulig å få med seg spennende foredrag om vikingtida på Agder. 

Hægebostad bygdemuseum

Se hvordan interiør og husholdningsartikler så ut i et bolighus på 1800-tallet. Besøket på Hægebostad bygdemuseum kan kombineres med omvisning på Tingvatn fornminnefelt, som ligger like ved siden av.

Snartemosverdet

Det berømte Snartemosverdet ble funnet på gården Snartemo i Hægebostad i 1933. Sverdet er fra folkevandringstiden, rundt 500-tallet. Sverdet regnes som et de flotteste gravfunnene i Norge noensinne fra denne tidsepoken. I Bautaparken like ved Snartemo stasjon er det et monument over Snartemosverdet.

Bli kjent med en ekte viking

Overnattings- og spisesteder i Hægebostad

Barnevandrerstien

I Hægebostad kan du gå tur langs en del av barnevandrerstien. Her vandret barn fra fattige familier i indre Agder på 1800-tallet. Barna ble sendt hjemmefra flere måneder av gangen for å arbeide på gårder østpå. Barnevandrerstien går fra Kvinesdal til Grimstad og er totalt 138 kilometer lang. Filmen «Yohan» handler om barnevandrerne på Agder.

Du kan begynne ved Snartemo stasjon og følge barnevandrerstien omgitt av vakker natur østover til du kommer til Mydland Gard på toppen av heia. Der kan du besøke den selvbetjente gardsbutikken eller du kan gå videre til Naglestad.

Heddan Gard Gjestegard tilbyr to-dagers pakker med biltransport, overnatting og matservering langs barnevandrerstien i Hægebostad.