Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Southern Norway Agder SIRDAL

Sirdal Skisenter

  • Sinnes, Sirdal
  • +47 51208180
  •  /  km From You
Overview

Sirdal Skisenter er Sør-Vestlandets største alpinanlegg og har deler som er tilrettelagt for at hele familien skal kose seg og ha det gøy. Hos oss er det hele 9 heiser, 2 barneområder og ikke mindre enn 23 nedfarter. Her finnes også tre spisesteder hvor det er noe for alle og enhver!

I anlegget i Sirdal Skisenter finner du utallige muligheter. Her finner du Sirdals eneste stolheis i tillegg til barneområder, flere t-kroker, tallerkenheiser og løyper tilpasset alle ferdighetsnivåer. I Ålsheia har vi også flombelysning slik at man kan stå på ski hver onsdag-lørdagskveld i vintersesongen. Over på Tjørhomfjellet-siden av anlegget finnes stolheisen. I bunnen av stolheisen har vi skiutleie og kafé som serverer ferskbrygget kaffe og enkel mat. Her har vi også tre store parkeringsplasser. Tar du turen rett over I Hulderheimen finner du et perfekt familieområde for både nybegynnere og de mer viderekommende. I Hulderheimen har vi i tillegg en restaurant og bar, med alt du måtte ønske av mat og drikke, hvor man kan ta en pause etter en lang dag i bakken. Her finner du også både leiligheter til utleie og gode muligheter for parkering. 

Bespisning 

I Sirdal Skisenter har vi tre spisesteder. I Ålsheia får man servert nydelige burgere, i stolheisen finner man spennende bagels, mens i vår restaurant og bar i Hulderheimen får man alt fra lette lunsjer til mettende middager. Her er det noe for alle og enhver. 

Skiskole 

Sirdal skiskole er for alle som ønsker å bli flinkere på ski eller snowboard.  Vi gir opplæring og trening til barn og voksne i Ålsheia og Tjørhomfjellet. I vår skiskole får du og din gruppe personlige og engasjerte instruktører. Våre instruktører hjelper deg til å bygge selvtillit og ferdigheter på alpinski eller snowboard. 

Vi kan tilby timer fra ferdighetsnivå nybegynner til avansert nivå, for deg som ønsker å bli flinkere på ski eller snowboard. Hvorfor ikke leie en instruktør for din bedrift eller gruppe, dette kan gi dere en enda bedre opplevelse hos oss. Du kan også sette fokus på din egen utvikling, og bestille deg en privat time og vi hjelper deg å bedre teknikken din. Da kommer du til å ha det enda kjekkere i fjellet!

• Personlig trener
• Alpin og snowboard
• Utvikle dine ferdigheter på ski og snowboard

Ønsker du å utvikle dine skiferdigheter? Vi har timer tilrettelagt for alle nivåer og ferdigheter. Timen tilpasses dine ønsker og behov. Booking skjer via vår hjemmeside. 

Skiutleie

Vi tilbyr leie av alpin- og snowboardutstyr for deg og hele familien – ta turen innom skiutleien vår i Tjørhomfjellet. Her får du tilpasset utstyret raskt og effektivt slik at du er klar for en dag i skibakken. Vi har ski, sko, snowboard, staver og hjelmer i alle størrelser og vi hjelper deg med å finne det utstyret som passer deg best.

• Perfekt som deg som ikke har egne ski
• Godt utstyr for å lære på
• Leier du for flere dager blir dagsprisen lavere
• Kort vei til heisen fra skiutleien
• Utstyr i alle størrelser

Barneområde

På Sirdal Resort har vi 2 barnebakker med gratis ski-trekk for de minste. Den ene bakken ligger i Huldreheimen som er i bunnen av Tjørhomfjellet like ved familierestauranten. Den andre bakken vår er i Ålsheia og der har vi skiband og ski-karusell.

I begge bakkene har vi gøy hinder og elementer som barna kan øve seg med. Barn til og med 6 år står gratis i heisene. Dersom de vil bruke den store heisen trenger de et aktivert key-card. Dette kjøpes eller aktiveres i vår webshop.

Heiser

Fra toppen av Hulderheimen kan du stå på ski ned til skisenterets eneste stolheis. Faktisk den eneste stolheisen i Sirdal. Den tar deg opp til 928 høydemeter hvor du har valget mellom noen utmerkede lange løyper ned igjen. Fra dette toppunktet finner du lette, moderate og vanskelige løyper å kjøre ned igjen. 

Ved stolheisens basestasjon har vi en kafé med sittemuligheter både innendørs og utendørs. Dette er en flott plass å stoppe på for en pust i bakken og nyte velsmakende mat! Hvis du ankommer i bil er det verdt å notere seg at flesteparten av parkeringsplassene våre er lokalisert ved stolheisen. 

Den letteste løypa fra stolheisen går via Koblingsheisen, som er et tallerkentrekk på baksiden av Tjørhomfjellet. Denne heisen koblen sammen Tjørhomfjellet og Ålsheia, og det er her du kan velge om du vil stå på ski videre mot Ålsheia eller tilbake til stolheisen. Hvis du velger retningen mot Ålsheia vil di ankomme Nyestøl som har to heiser – Dåfjell og Slettekvæv. Nyestøl er en av våre beste og mest skjermede områder med brede løyper og spenstig terreng!

Fra Slettekvævheisen kommer du til Ålsmyra via vår korteste trekk; Hølen. I det utmerkede området på Ålsmyra finner du vår andre kafé som også har både utendørs og innendørs sittemuligheter. Ålsmyra har vært favorittmøtepunktet i mer enn 50 år, og vi meddeler gledelig at denne tradisjonen skal videreføres! 

Etter at du har påspandert deg en pause i kafeen kan du ta turen videre til Dobbelheisen som har dens egne herlige løyper hvor du kan boltre deg hele dagen hvis du vil! På toppen av Dobbelheisen finner du Fjellheisen som nå er tilegnet en av våre to terrengparker.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages