Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Southern Norway Agder ARENDAL

Lei en elektrisk sjekte i Arendal

  • Rådhusgaten 18, Arendal
  •  /  km From You
Overview

Har du lyst på en lydløs og elektrisk båttur i Arendals vakre skjærgård? Nå kan du prøve det ut ved å leie en elbåt i Arendal gjestehavn.

Fremtiden er elektrisk, også på sjøen. Arendal kommune ønsker å gi folk muligheten til å prøve elbåt. Prosjektet «Prøv en elbåt» gjennomføres i samarbeid med lokale aktører; Green Waves og Restaurant Flyt, og med støtte fra Klimasats.  

Hva? 

Nå kan du prøve elbåt i Arendal. Du kan teste to ombygde polarsjekter. De heter Strømmen og Batteriet, og ligger ankret opp ved Arendal gjestehavn. 

Slik låner du en elbåt

Elbåtene kan leies i hele båtsesongen, fra 12. mai. Du kan leie båten i 3 timer eller mer. Booking via GotoArendal. 
For å kunne leie en el-sjekte må du være minst 18 år.

Beskrivelse

Begge båtene er av type «Troll 20», med en lengde på 20 fot. De har opprinnelse fra 70-tallet, og har blitt produsert av flere forskjellige bedrifter, bl.a. i Treungen, Tvedestrand, Hasseltangen. Båttypen har blitt solgt med navn som Neptim, Scand, Agder. Skroget er modifisert og produseres nå som «Agder 630». Båttypen er en etterligning av en typisk sjekte med skjult ror. Et lavt overbygg fremme gir beskyttelse for vær og vind.

Strømmen og Batteriet er brukte båter fra 80-tallet som er kjøpt lokalt på Sørlandet. Begge båtene har gjennomgått en omfattende oppgradering.

Den ene båten ble bygget for en person i rullestol. Den hadde derfor seildrev med dieselmotor helt akterut. Overbygget ble hevet for adkomst med rullestol frem i båten. Vi har fjernet dieselmotor og seildrev og montert en 4 kW POD-motor, dvs. en neddykket elektromotor med propell som er styrbar. 
 
Den andre båten er en konvensjonell sjekte med innenbordsmotor, hvor vi har fjernet alt av dieselmotor/tank/eksos, og montert en 4 kW elektrisk fremdriftsmotor på samme fundament.
 
Båtene går lett i vannet, ca. 4 kn på 1 kW ytelse. I denne hastigheten, kan båten gå 8-10 timer. På max ytelse, 4 kW, er hastigheten litt over 6 kn, men driftstiden reduseres til ca. 2,5 timer.

 

Pris
en tur på opptil 3 timer koster NOK 1000

Du vil få veiledning i bruk av båten. Det finnes flytevester til alle ombord. Båtene kan ta opptil 6 voksne.

Oppmøtepunkt
Rådhusgaten 18, 4836 Arendal, Norway

 

 

 


  • Last Updated:
  • Source: Arendal Turistkontor

Opening hours

12. mai 2022 – 30. sep. 2022
Daily
See All
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages