Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Southern Norway Agder KRISTIANSAND

Kristiansand museum

  • Vigeveien 22 B, Kristiansand
  • +47 38102680
  •  /  km From You
Overview

Opplev Kristiansand og Setesdals historie og føl på hvordan livet var i gamle dager helt tilbake til 1580.

På friluftsmuseet på Kongsgård i Kristiansand kan du besøke nærmere 40 forskjellige hus. Bli med å vandre gjennom gårdstunet som er omringet av autentiske bygninger fra Setesdalen. 

På Vest-Agdertunet kan du se en komplett gård fra Eiken fra 1869, og andre hus fra Vest-Agder.

I Bygaden kan du se hus som tidligere sto i Kristiansand sentrum. Her finner man bl.a. blikkenslagerverksted, urmakerbutikk, håndverkerbolig, arbeiderhus, en gammeldags krambod og et herskapelig hus med tilhørende paviljong. Bakgårdene forteller om livet i en større by, der folk var nødt til å dele små uteplasser for å ha plass til å henge opp sitt tøy, lagre ved eller å holde noen høns. Du kan også se Kristiansand by i miniatyr som viser hvordan byen så ut på tidlig 1900 tallet. 

Kafeen vår i Bygaden er i Konsul Mørchs Paviljong. Under de vakre trærne kan du nyte nystekte vafler med brunost, norsk seterrømme og syltetøy. I tillegg serveres det kaffe, te, is og brus.

Vi har barneaktiviteter på friluftsmuseet i Kristiansand hver dag i høysesongen, se nettsiden for program. Hos oss kan du leke med gammeldagse leker, gå på stylter, prøve rokkering laget av tre og spille ringspill. 

Kjøp billett i vår nye museumsbutikk, hvor du også kan kjøpe gaveartikler og suvenirer. Inkludert i billetten kan du få en omvisning og lære mer om livet i tidligere tider.

Hvor ligger museet?
Museet har bussforbindelse med alle østgående busser og man kommer seg dit på 12 min med bussen eller 5 min med bilen fra Kristiansand sentrum. Busstoppet heter Bjørndalssletta.

Kristiansand museum kan åpnes for større grupper utenom sesongen.

For ytterligere informasjon og åpningstider se egen nettside.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages