Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
or search all of Southern Norway

Southern Norway Agder KVINESDAL

Barnevandrerstien Kvinesdal - Snartemo

  • Årlia, Kvinesdal
  • +47 38357700
  •  /  km From You
Overview

Barnevandrerstien etappe 1 starter i Kvinesdal kommune vest i vestre Agder, fra Årlia, og ender ved Bautaparken nær Snartemo stasjon i Hægebostad. Fra Årlia går løypa langs en godt merket sti. Terrenget er åpent med myr og skogholt, og passerer flere vakre fjellvann. Høyeste punkt på denne etappen er ca. 500 meter over havet.

Sett av litt tid - til ettertanke. Bruk en dag eller en uke til å vandre i barnevandrernes fotspor. Du møter en hittil ukjent del av vår kulturarv. Vandring på autentisk historie, vakker natur, frisk luft og ikek minst fysisk fostring for små og store.

1. etappe: Kvinesdal - Snartemo 11 km: En behagelig start.

Etappen starter ved Årlia i Kvinesdal og ender ved Bautaparken like ved Snartemo stasjon. Kommer du med tog går du av på Storekvina stasjon og forhåndsbestille såkalt tilbringerdrosje direkte til Årlia. Sjekk AKT sine nettsider. Kommer du i bil ligger Årlia like ved bomvegen som går fra Moi i Kvinesdal til Birkeland i Hægebostad. Fra Liknes tar det ca 15 minutter å kjøre til startpunktet, og her er parkeringsmulighetene gode. Etter parkeringsplassen følger du bomvegen videre ca. en kilometer for å komme til startpunktet.

Fra Årlia går løypa langs en godt merket sti. Terrenget er åpent med myr og skogholt, og du passerer flere vakre fjellvann. Det er mange gode utsiktspunkt underveis. Høyeste punkt på denne etappen er ca. 500 meter over havet. De siste to kilometerne på denne etappen følger veg. Det er små høydeforskjeller i terrenget, så turen er relativt lett å gå.

Du kan forøvrig med fordel ta med deg tur- og opplevelseskart for Kvinesheia som blant annet fås kjøpt hos Kvina Foto (Liknes) eller hos Birkeland Handelslag i Hægebostad.

Hele distansen er bortimot 11 kilometer, og tidsbruken henger sammen med tempo. En barnefamilie bør beregne 5-7 timer. Hvis det er mest praktisk med en rundtur, anbefaler vi å vandre fra Årlia til ”Presten” og tilbake. (Ca 6,5 km hver vei).

Reis til Kvinesdal med tog
Storekvina stasjon, tilbringerdrosje til Liknes tlf: 904 79 240, videre til Årli på veien som går fra Moi i Kvinesdal til Birkeland i Hægebostad.

Overnatting og servering
Utsikten Hotell i Kvinesdal: tlf. 38 35 88 00 ca. 15 min. kjøring til Årlia.

Om Barnevandrerstien
​​Barnevandrerstien går fra Kvinesdal i vest, til Grimstad i øst. Neste etappe fra Snartemo Bautapark ender ved Konsmo Kirke er 18 km og går i bratt terreng. Underveis passerer man mydland Hjortefarm, videre langs nydelige Hellevann med mange fine rasteplasser.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages