Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Jul i Mandal

Jul i Mandal #denfølelsen
PLAY VIDEO
Jul i Mandal #denfølelsen.
Photo: WHY Connect / Mandal Handel

Opplev jul i Mandal - Norges sørligste by. Ta juleshoppingen i en av byens koselige butikker eller gå på et av de mange julemarkedene. Sjekk inn i tretopp-hyttene eller bo ved bryggekanten på Mandal Hotel. Mandal byr på god tradisjonsrik julestemning.

Trange gater og smug

Mandal sentrum er lite og intimt, og består nesten utelukkende av julepyntede små gamle hvitmalte trehus og smale gater. Du får raskt et overblikk over byen. Rusle gatelangs og finn roen i det hyggelige miljøet.

Juleshopping

Midt i Mandal ligger Olivia's Hus, en butikk hvor du finner ledende merkevarer innen interiør, møbler, klær og sko. De har også en smakfull disk full av kaffe, te og hjemmelaget sjokolade. Stedet du garantert kan kjøpe med deg en liten gave eller noe å sette frem på bordet når du får gjester.

Juletre utenfor Olivias Hus i Mandal

Gjør unna julebaksten på Edgars bakeri

Ta en tur innom lokale og tradisjonsrike Edgars bakeri som har solgt deilig bakverk siden 1906. Bakeriet ble i 2018 kåret til Årets bakeri. Disken bugner av herlige fristelser som får munnen til å løpe i vann. Marsipan, kakemenn og de syv sortene kan du trygt kjøpe med deg hjem, så slipper du å tenke på julebaksten.

Havutsikt og kos i Furulunden

Like i utkanten av sentrum finner du Furulunden som er et stort turområde omringet av fine strender og grillplasser. Pakk sekken med godsaker og tenn opp en av grillene som ligger langs med strendene. Har du i tillegg med deg litt gløgg på termos, er du sikret hyggelig førjulskos ute i naturen. I Furulunden er det stor muligheter for å treffe på et av de mange rådyrene som tusler rundt.

Museet med den koselige atmosfæren

En liten kjøretur fra byen ligger Sjølingstad Uldvarefabrik fra 1894. Her produseres det blant annet garn og tepper på samme måte som de gjorde før i tiden. Kvalitetstepper og annet produsert i ull selges i museumsbutikken og alle varene passer perfekt som julegaver ;) 

Stjernehimmel

Bestill ei natt i de dype Sørlandske skoger hos Gluba Treetop Cabins. Her er du omringet av ville dyr og skogsvann, med stjernene som en vakker kuliss. Lån kanoer, gå turer og brenn bål. Ønsker du å bo midt i naturen med stjernehimmelen som tak, er dette stedet for deg. (Foto: Morten Fasseland).

Treetop cabin in the forrest

Overnatting i Mandal

Les mer

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen