Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder LINDESNES

Keramiker Kristin Antonsen

  • Keiser Nicolausg. 8-12, Lindesnes
  • +47 91594535
  •  /  km From You
Overview

Besøk keramikkverksted med utsalg på Nedre Malmø.

Kristin Antonsen er keramiker med verksted på Kulturfabrikken i Mandal. Her har hun formgitt leire gjennom modellering og plateteknikk siden 2006. Hennes arbeider har ofte et humoristisk eller fabulerende tema, og ligger gjerne i grenselandet mellom bruksform og skulpturelt uttrykk. Formspråket er stramt og poengtert, mens titlene på arbeidene ofte er lekne og tuftet på krumspring i språket eller mellommenneskelige relasjoner.

Antonsen vil fornøye, forundre og fortelle. Leirens velvillighet til å la seg forme, prege, bygge og føye sammen bit for bit, gir henne et tredimensjonalt språk med rike muligheter. Materialet krever et konsentrert samarbeid, og inviterer til stadig nye utfordringer og dypere bekjentskap.

Hver unike form kjevles, bygges og modelleres før den tørkes og brennes en første gang, og blir så fargesatt med glasurer og oksider før de blir brent på nytt på høy temperatur. Dersom det skal inngå en detalj av innbrent gull på ballongene, husene eller noen av de andre skulpturelle arbeidene, kreves det en ekstra brenning før det hele kan få sitt godkjent-stempel. Andre skulpturer har deler eller detaljer av helt andre materialer. De svevende keramikkballongene er for eksempel ikke ferdige før tråden med en liten 'readymade ' figur er knytt fast. Det er da de har blitt til et 'ballongeventyr' - en fortelling om en reise.

Kristin Antonsen er medlem av Norske Kunsthåndverkere (MNK), og har mottatt flere stipender for sitt arbeid. Hun figurerer i flere internasjonale bøker om keramikk, og er representert på gallerier spredt om i hele Norge. Mange av hennes arbeider har fått sin plass på private vegger, andre smykker det offentlige rom.

 


  • Last Updated:
  • Source: Visit Lindesnes
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages