Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Southern Norway Agder LINDESNES

Utstillingsåpning Sand - Morten Leine - Galleri Buen

Overview

Fasinasjonen for mønster i sand fikk Morten da han gikk langs en strand og så motivene som viste seg. Det er en sprengkraft i disse motivene som naturen skaper i det bølgen trekker seg tilbake. Da fikk han ideen til prosjekt «SAND». Naturens egne kunstverk er kanskje vakrest av alt.
I hans sandbilder er fokuset samspillet mellom bølge og sand. Neste bølge fjerner motivet, så det gjelder å jobbe hurtig. Noen motiver framstår mer abstrakte i sin form enn andre.
Han jobber utelukkende om morgenen med det naturlige lyset. Det skjøre morgen-lyset fremhever struktur, grovhet, farge og glans i sanden. Summen av dette er med på å skape en mystikk.
Han er hele tiden på leting etter ulike «sinnsstemninger». I prosjekt «SAND» vender Morten blikket ned mot moder jord og med håndholdt kamera fanges det naturlige samspillet mellom bølge og sand. Stopper vi opp og tar oss tid, så er det så mye vi kan ta del i, som vi i dag går glipp av fordi vi haster videre. Dette åpner for nye impulser og gir en annen dimensjon i livet.
Vi er kun en liten brikke av helheten.
Hans fotografier av mønster i sand viser naturens egne motiver, skapt i øyeblikket – fanget for evigheten. Han har med sin sand-foto-utstilling et ønske om at iakttakeren skal undre seg over hans sandmotiver. Forhåpentligvis kan du også få dine nye "indre bilder"!
Rene bilder i naturlig lys, rett fra kamera til papiret. Hans bilder ikke har noen beskrivende tittel. Ingen av hans bilder er manipulerte. Bildene er nummert og signert i ett opplag på 30 stk.

Morten Leine (født 1967) på Lillehammer, er en norsk kunstfotograf - nå bosatt i Moss.
Morten har utdanning innen reiseliv, og jobbet i mange år i Oslo innen dette feltet. Han har også kunst- og teaterskole fra København.

Morten Leine har i tillegg 3 årig utdanning ved New York Institute of Photography (fjernundervisning). Han har ellers ulike kurs innenfor fotografi og grafisk kunst.

Kamera har han alltid med. Det har blitt mange bilder fra ulike verdens-hjørner. Morten har hatt flere utstillinger i inn- og utland – og nå er det Galleri Buen i Mandal.

  • Last Updated: 01.06.2021
  • Source: Visit Lindesnes
Dates

fr. 3. september 2021 18:00

See All
Utstillingsåpning Sand - Morten Leine - Galleri Buen
Your Recently Viewed Pages