Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

LINDESNES:

ET BÆREKRAFTIG REISEMÅL

Kleven in Mandal .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Kleven in Mandal .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen

Å være merket som et bærekraftig reisemål betyr at hele destinasjonen står sammen om å ta vare på natur, kultur og miljø, at vi styrker sosiale verdier og sørger for økonomisk levedyktighet for lokal næring.

Kleven in Mandal .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Kleven in Mandal .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen

Helt ute på sydspissen av regionen ligger Lindesnes fyr som kan smykke seg med titler som landets første fyrstasjon, sydligste fastlandsfyr, sydligste fastlandspunkt og ett av Sørlandets mest besøkte attraksjoner.

Stedet forteller om kystkulturen, både før og nå, og med eget bakeri med steinovn kan de lage et eget, bærekraftig fyrbrød som kan kjøpes sammen med andre lokale varer. 

Lindesnes Lighthouse .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Lindesnes Lighthouse .
Photo: Fotograf Iselinn Andersen
Bærekraftig - Fyrbrød

Fyrbrød på Lindesnes fyr

 

Det å bruke lokale leverandører inne mat, produkter og tjenester er et viktig prinsipp på et bærekraftig reisemål. Det kan vi stolt si at vi arbeider med i Lindesnes. Hvert år arrangeres Smak & SansLindesnes fyr, restauranter bruker lokale råvarer og Skalldyrfestivalen som arrangeres hvert år i Mandal har stort fokus på lokal sjømat. 

Som et bærekraftig reisemål skal vi bli en helårsdestinasjon som aktivt jobber med nye tilbud og tilrettelegging for både lokalbefolkningen og gjestene.

Lindesnes er å regne som et paradis for fiskeren, enten det er med interesse for sjøfiske eller laksefiske, eller for den som vil nyte stillheten ved å fiske i vann. Mandalselva er en av Norges beste lakseelver, og går vi litt tilbake 1800-1900-tallet, var laksen en av de viktigste eksportvarene fra denne regionen. I dag fanges det mellom 6 og 12 tonn med laks og ørret hvert år. Her har også grunneiere fått lov til å kaste ut laksenot hver sommer for å holde tradisjoner i hevd. 

Bærekraftig - Grønnsakssuppe - Kastellet

Bærekraftsuppe på Kastellet

Miljøsertifiserte bedrifter

Lindesnes & Åseral - Et bærekraftig reisemål

Lindesnes - et bærekraftig reisemål

A sustainable destination

Many places follow sustainable principles, but being certified as a sustainable destination is an honour few qualify for. It takes years of work demonstrating their lasting commitment to providing the best possible experiences for their guests, while keeping the negative impact of tourism to a minimum. In addition, the destination must work to continually improve its business practices and relations with the local community, whilst safeguarding their natural and cultural assets, history and traditions.

Find out more about sustainability in Norway

Sustainable destination