Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
An old brown storehouse standing alone on the gras
Back in the days....
Photo: Peder Austrud
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kraftfulle fjell i sør

Fjellandskapet i Åseral byr på fine badeplasser, alpinbakker, gode fiskemuligheter og fine turstier både sommer og vinter.

Åseral er fjellkommunen nord for Lindesnes. På vinteren er fjellet fullt av preparerte langrennsløyper og når snøen smelter kommer det fram flotte turstier i et fint og variende terreng.

Åseral er en stor kommune med få innbygger. De fleste er bosatt i Kyrkjebygd, som er kommunens sentrum, mens resten er fordelt på Bortelid, Ljosland og Eikerapen. I Kyrkjebygd ligger blant annet Minne Kultursenter, som er bygdas samlingspunkt med kafé, butikk, bygdemuseum og faste og skiftende utstillinger gjennom hele året. 

Åseral byr på mange opplevelsesrike turer i det vakre fjellandskapet. Sosteli Jernaldergård ligger bare fem kilometer fra Kyrkjebygd, og er en fin tur for hele familien. Er du på jakt etter en litt lengre tur, kan stien inn til Lordehytta være midt i blinken. Hytten ble bygd av Lord Salvesen i 1910, og ligger vakkert til ved Vivatn. 

Her kan du bade og slappe av før du starter på hjemturen eller drar videre. Flere fine turer i Åseral finner du hos UT.no og GodTur.

Åseral er en helårsdestinasjon, som vil si at du hele året kan du nyte de vakre fjellene. Det prepareres langrennsløyper rundt om i hele kommunen gjennom hele vinteren. På Bortelid, Ljosland og Eikerapen kan du også få testet adrenalinet i alpinbakkene før du nyter lunsjen i sola. Les mer om Vinter i Åseral.

Men Åseral er ikke bare ski og turstier. En av sørlandets stor festivaler finner også sted her hver sommer. Tusenvis av festivalglade mennesker trekkes til de indre bygder for å oppleve en skikkelig bygdefest med høy kvalitet på Eikerapen. Eikerapen Roots Festival frister med store nasjonale navn og god stemning midt på sommeren. Er du nysgjerrig på hvem som spiller på årets festival? Hold deg oppdatert på festivalens hjemmesider

Ting å gjøre

Vinter i Åseral

Overnatting

Aktiviteter i området...