Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
To girls walking in the green, yellow and red forest.
Høsttur.
Photo: Iselinn @Visit Lindesnes
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ut på tur, aldri sur

Det finnes mange flotte vandreturer i Lindesnes. Forskjellige lengder og vanskelighetsgrad, så du finner garantert en tur som passer. Ta med familien, venner eller gå alene, pakk med niste og nyt stillheten. 

Bynært turområde

Hålandsheia er et av mange turområder i Lindesnes. Det ligger like ved Mandal, og har mange merkede stier som er fine å gå hele året. Hålandsheia rundt er den lengste, og går for det meste på stier i skogen. Turen går innom DNT hytta på Tjortedal og Skogen som er et flott blåveisområde på våren. 

Med Lindesnes fyr som utgangspunkt

Uansett årstid er kysten fin å oppleve på nært holde. Fra parkeringsplassen ved Lindesnes fyr går det flere turstier i fjell og lett skog, en av dem er Fjellstien som tar deg rundt Sulebatjønna og over Grasdalsheia. Ta gjerne turen innom fyret for en varm kopp kaffe og vaffel etter turen. 

Ta gjerne med hengekøya på tur

På Bruskeland kan du gå en litt lengre tur hvor du kan ta med fiskestanga, hengekøya og mat til å grille på bålet. Stien er bra merket og det er tilrettelagt med gapahuk, grillhytte og bålplasser. 

Gjør som Gustav Vigeland, dra til Herstøl

Herstøl er kjent som husmannsplassen hvor Gustav Vigeland lærte sine treskjæringskunster av læremester Tarald Louen som var bygdas beste treskjærer. Dette er en avstikker i til lysløypa på Vigeland og kan kombineres med andre turer til flotte utsiktspunkt. 

Besøk Norges sydligste bebodde øy!

Skjernøya ligger i havgapet utenfor Mandal. Kombiner gjerne vandreturen rundt Rossnesvågen med en sykkeltur rundt resten av øya og gjennom den vakre uthavnen i Skjernøysund. 

Ta en lyttepause langs lysløypa

Lysløypa på Spangereid er opplyst og går langs en grusvei som også passer for barnevogn. Langs løypa finner man en lyttestasjon hvor du kan se på horisonten og lytte til et dikt eller hør hvordan hverdagen er for noen barn på Spangereid.

Gamle gravfelt og elvefiske

Rundt Heddeland i Marnardal går det en fin turløype som også er passende for sykkel og barnevogn, og dermed fin for hele familien. Deler av turen følger elva, og i tillegg går løypa gjennom et gravfelt fra jernalderen. 

Turvettreglene

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går.
2. Tilpass turen etter evne og forhold.
3. Ta hensyn til værvarsel.
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer.
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre.
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is.
7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er.
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu.
9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig.

Flere opplevelser i Lindesnes