Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Jente som kikker utover Nome med et vann i bakgrunnen
Utsikt mot Nome fra Nomeheia.
Photo: Helga @VisitLindesnes
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Opplev toppene

Dra ut på en av de mange toppturene vi har i Lindesnes. Noen er lette, og noen kanskje litt mer krevende. 

Duefjell på Spangereid

En tur som gir deg utsikt over Spangereid, tettstedet som er kjent som ei vikingbygd, og for undervannsrestauranten Under. 

På Uranienborg kan du se utover hele Mandal sentrum 

Fjellet heter opprinnelig Torjusheia, men kikkerthuset som står på toppen har fått navnet Uranienborg. Fjellet inneholder kanonstillinger, bunkere og løpeganger, noe er åpent for allmennheten. Her kan man nyte utsikten over hele Mandal, og på godværsdager ser man ut til fyrene Hatholmen og Ryvingen.  

Kjerringsteinen

Utsiktspunktet over Svennevik, et tettsted langs veien fra Vigeland og ut til Lindesnes fyr. Kanskje en tur til Kjerringsteinen er midt i blinken etter en dag på fyret? Vil også anbefale å kjøre om Åvik hvor du kan se ut til uthavnen Svinør. 

Nomeheia med utsikt over hele Øyselbø

En flott tur som tar deg gjennom den koselige bebyggelsen på Nome i Øyslebø og videre opp på heia. Nesten på toppen har velforeningen bygd en fantastisk flott hytte med utedo, ovn og overnattingsmulighet. Videre går man opp til toppen av heia som er 215 moh. 

Herstøl og Hommefløyen

Hommefløyen er turens høydepunkt med fantastisk utsikt over dalen ut mot havet. Turen går forbi Herstøl som er husmannsplassen hvor Gustav Vigeland gikk i lære hos Tarald Louen som var bygdas beste treskjærer. 

Kua

Kua er en topp like utenfor Mandal sentrum. Her finnes det flere stier som fører til toppen. En av dem kan du følge fra den kjente gamle seilskutehavna Kleven, eller du kan sykle eller kjøre til Ime og gå fra Vassmyra Ungdomsskole.

Håfjelle, eller Håfjellan som mi lige å si her i sør

En litt bratt tur, men med flott utsikt fra toppen. Kan fint kombineres med en vandretur eller sykkeltur, på Daleveien som følger Mandalselva mellom Øyslebø og Holum. 

Hoveheia

Turen til Hoveheia er kort, men litt bratt så man burde regne en liten halvtime. Toppen byr på flott utsikt over den sørlige delen av Audnedalen, skjærgården og havet utenfor. 

Flovarden - toppen av Mandal

Hålandsheia er et av de mange turområdene rundt Mandal. Her finnes det flere forskjellige turløyper, men ulik lengde. Hålandsheia rundt er 11,2 km lang, mens en topptur til Flovarden er ca. 3,5 km. 

Flere opplevelser i Lindesnes