Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
En mann som fisker på stranda
Strandfiske.
Photo: AnglerPilot
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Ut for å fiske

Lindesnes og Åseral er full av fiskemuligheter. Innover i dalene og opp i fjellet finner man mange gode fiskevann og langs kysten er det mange flotte fiskeplasser. Mandalselva som renner fra Åseral er en av landets beste lakseelver.
Elvefiske
Mandalselva er en av Norges beste lakseelver, med 48 lakseførende kilometer. Årlig blir mellom 6 og 12,5 tonn laks fisket opp her. Med lunken på kaffekanna og fiskestanga i hånda, er det ikke vanskelig å tro at Mandalselva kan være en fiskers eldorado. Elva er delt inn i fire ulike soner hvor du kan finne stryk, fosser, dype kulper, innsjø og stilleflytende partier. Variasjonen i elva gjør at det er spennende å fiske med flue, sluk og mark. Tre av de fire sonene (sone 1, 3 og deler av sone 4) er åpne soner, som betyr at du kan fiske fritt innenfor denne sonen.
 
Sone 1 startet i Mandal sentrum. Her kan du fiske rett fra brygga i byen om du skulle ønske det. Sone 2 er delt opp i delsoner med ulike fordeler. Her kan du for eksempel få en hel sone for deg selv, fiske i fossen eller en egen leirplass med overnattingsmuligheter i elvekanten. Fiskesesongen for alle sonene starter 1. juni og varer frem til 31. august i sone 1, 2 & 3. I sone 4 varer sesongen frem til 15. september. Salg av fiskekort og mer informasjon finner du på Mandalselvas hjemmesider.
 
Litt vest for Mandalselva finner du Audnaelva som strekker seg fra sjøen og helt opp til Ytre Øydnevann som ligger 35 kilometer innover i landet. Audna var den første av Sørlandselvene som ble fullkalket og fikk reetablert en laksebestand. Elva byr på varierte fiskemuligheter, og det er også en tilrettelagt fiskeplass for funksjonshemmede. I Audna kan du også fiske etter brunørret. I løpet av et vanlig godt år blir det tatt opptil 2,5 tonn laks og sjøaure i Audna.
 
Havfiske
Det finnes mange flotte fiskemuligheter langs sørlandskysten. Tar du turen ut på havet mellom Lindesnes og Mandal tar det ikke lang tid før fisken biter på kroken. Omgitt av måkeskrik og bølgeskvulp, kan du vente storfangst av torsk, makrell og sei.

Skjærgården her er et perfekt sted for fiskeopplevelser, enten du vil ut i båt eller vil teste fiskelykken fra land. Et bredt utvalg av holmer, skjær og lune fjorder gjør det mulig å finne sitt eget, hemmelige fiskeparadis. Det milde og relativt stabile klimaet gjør at du langs sørlandskysten kan fiske året rundt. Har du behov for å leie båt på sjøen kan du kontakte Tregde Ferie, NorgesFerie eller Lindesnes Hytteservice.

Innlandsfiske
I fjellområdene i Åseral finnes det mange fjellvann fullt av bitevillig fjellørret. Er du på rett sted med rett fiskelykke kan du være heldig og få en skikkelig flott fiskemiddag.
På hjemmesidene til Åseral kommune finner du info om fiskekort.

Fiskemulighetene i Øyslebø, Marnardal, Laudal og Bjelland er mange. I mange av områdets 460 vann og innsjøer finnes det ørret, og i noen av dem kan du også finne abbor. I de fleste vannene er det fritt fiske med stang fra land og noen steder er det også mulighet for å bruke båt. I de resterende vannene er det krav om fiskekort, som man kan få kjøpt hos grunneier eller på nærmeste bensinstasjon eller butikk. For oversiktskart og mer informasjon på Norges Jeger- og fiskeforbund sine hjemmesider.

I det som er kjent som gamle Lindesnes kommune finnes et felles fiskekort for alle vannene i området. 

I skogene rundt Mandal finnes det også gode fiskemuligheter. I Møglandsvannet og de tilhørende vannene rundt trenger du fiskekort for å fiske. I de resterende vannene må grunneier kontaktes.

A man holding five fish and he looks very proud
Sjøfiske.
Photo: Trond Kristiansen
Man fishing with fly in the midle of the river
Fluefiske.
Photo: Leiv Arne Åkset@Turistkontoret for Lindesnesregionen
Young boy fishing in a small river
For store og små.
Photo: Leiv Arne Åkset@Turistkontoret for Lindesnesregionen
Hands holding a fish in the water
Opplevelsen.
Photo: Kimberly Marchese

Overnatting langs elvene

Andre aktiviteter i området