Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Sommer i Lillesand

Badeplass i Lillesand; Kjerkesundet i Hestholmbukta
Badeplass i Lillesand; Kjerkesundet i Hestholmbukta.
Photo: Karianne Kvarenes

Lillesand er den lille sørlandsbyen du alltid lengter tilbake til, hvor båter og restauranter ligger tett i tett og hvor det nesten er umulig å ikke finne hvilepulsen. Her er noe av alt det du kan glede deg til i sommer.

Lei deg en padleguide

Hakeem Teland er lillesander, mange ganger norgesmester i padling og mannen bak Padlegleden. Han arrangerer kurs og guidede turer og leier ut kajakker til deg som vil ta deg en tur på egen hånd. Skjærgården rundt Lillesand er blant de flotteste å padle i, både for nybegynnere og erfarne padlere. 

padle

NM i sandvolleyball

Legg turen til Lillesand i juni, så får du med deg hovedrunden i norgesmesterskapet i sandvolleyball. 9.-11. juni blir det byfest, med mesterskap, konserter og en rekke andre arrangementer. På Havnetomta og idylliske Kokkenes bygges det to store baner hvor 16 lag i hver klasse skal kjempe om NM-tittelen.

Mysteriehuset

Er du glad i gåter, mysterier og Escape room? Da må du prøve Mysteriehuset, som er det eneste i sitt slag. Her kan du nemlig sjekke inn for natten og får et helt døgn på løse mysteriet. Du bor midt i Lillesand sentrum, og i motsetning til ordinære Escape room blir du ikke låst inne, så du kan bruke så mye tid du har lyst til og og ta gode pauser underveis. Perfekt for storfamilien eller vennegjengen, med sengeplasser til åtte i tre unike, gjennomførte soveværelser.

Mysteriehuset

Strandhaven

Fulgte du med på kjendis-versjonen av Farmen? Da så du kanskje at sørlandskokken Trond Moi stakk av med seieren? Nå kan oppleve maten han tilbereder utenfor gården, om du besøker Lillesands nyeste restaurantperle, Strandhaven. Moi overtok roret ved restauranten like over nyttår, og serverer en fantastisk meny både inne, i orangeriet og på uteserveringen på bryggekanten.

cafe

Hopp i havet!

I Lillesand bader vi hele året, og på sommeren gjør vi ikke særlig annet. I høysesongen kan du ta Badebåden, men det finnes flust av fine badeplasser uansett hvor du er. Om du foretrekker ferskvann, er Langedalstjønna en favoritt, og her finner du oversikten over noen av de beste badeplassene.

Badeplass i Lillesand; Kjerkesundet i Hestholmbukta

Verdens høyeste

Om ikke du har besøkt verdens høyeste frittstående klatretårn, opplevelsestårnet OVER, har du noe å glede deg til. Tårnet er 47 meter høyt og har innvendige trapper hvor du kan nyte utsikten mens du går. På toppen kan du se nesten halvveis til Danmark, og teste motet på utstikkerne med glassgulv.

For deg som vil klatre, er det utfordringer i alle ferdighetsnivåer, om du kommer deg til topps eller ei. Klatrere fra hele verden oppsøker forresten Lillesand for å buldre på Justøya, ingen dum kombinasjon for deg som trives i høyden.

OVER

Festival!

I Lillesand starter sommeren med den tradisjonelle sommerfestivalen LillesandsDa’ene, hvor hele byen er festivalarena. I tillegg til Sørlandets lengste frokostbord, utstillinger og musikk i parken, blir det skumparty og sjørøvertokt for de minste, aktiviteter og markeder, og konserter med alt fra årets mgpjr-vinner til Vassendgutane, Return og Bjørn Tomren. Da’ene begynner rundt St.Hans og varer i en uke. En drøy måned seinere er det de unges tur. Da inntar dødsemiljøet Lillesand når Sup&Stup inviterer til sommerens råeste vannsporteventyr. Det betyr dødsing i skjærgården, swimrun til Saltholmen, underholdning, musikk og selvfølgelig deilig bryggefest ut i de små timer.

 

Ut på tur?

Noe av det fineste Lillesand har å by på, foruten Blindleia og resten av skjærgården, er de mange turløypene våre. Spesielt Kaldvell-området utmerker seg, med fantastisk opparbeidede stier langs Stikselva og vakre Grimevann. Her kan du også besøke Agders første dagsturhytte, Knibenro, som ligger på utkikkspunktet Kniben. Hit kan man komme frem både med barnevogn og sykkel, ta seg en hvil og en matbit og nyte utsikten.

 

Bo i historiske omgivelser

Hvor bor du, forresten? I Lillesand er det mange som ferierer i hytte eller båt, og hver sommer mangedobles innbyggertallet når øyfolket inntar holmer og skjær i den fantastiske skjærgården. Midt i sentrum ligger historiske Lillesand Hotel Norge, og bare en kort spasertur unna finner du barnefamiliens favoritt, populære Tingsaker camping.

 

Spise og shoppe

Vi har allerede nevnt Strandhaven, men i Lillesand ligger faktisk de koselige spisestedene som perler på ei snor, tett i tett langs bryggekanten. De fleste har også fantastiske uteserveringer, så her er det bare å gå på leting etter sin favoritt.

Bordene langs brygga fungerer også som en ypperlig oppbevaringsplass for dem i familien som ikke er så glad i butikker, og det kan komme godt med. Lillesand har nemlig et knippe nisjebutikker du ikke vil gå glipp av, som Frøken Friis, Barnestreker og Bertrand, Hæla i taket, Atelier Alexandra og NÆR.

 

 

 

 

 

Flere opplevelser i Lillesand

Flere opplevelser på Sørlandet

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen