Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Lillesand shopping Barnestreker
Brekkestø i Lillesand.
Photo: Rebecca Frederiksen
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade
Et lite kvarter fra Dyreparken ligger den idylliske lille sørlandsbyen Lillesand hvor små opplevelser blir store.

Ingen sommerferie på Sørlandet uten et besøk i barnas favoritt, Dyreparken. Med base i Lillesand, får du en ekte «Kardemomme By» på kjøpet. I Lillesand kan hele familien få sin drømmedag.

Gå i løse lufta

Velkommen til Lillesand! Kommer du vestfra på motorveien er opplevelsestårnet OVER noe av det første du får øye på. Tårnet ble reist i 2020, og er med sine 47 meter verdens aller høyeste frittstående klatretårn. Men det er mer enn en attraksjon for klatrere. Tar du trappene helt til topps kan du nyte utsikten fra toppen, helt uten klatreferdigheter.

Fra OVER ser man halvveis til Danmark, og i alle himmelretninger. Og noe av det morsomste – du ser rett ned på klatrerne i veggen. Tårnet er nemlig bygget med hele ti meter overheng, og med to utstikkere med glassgulv, som gir følelsen av å gå i løse luften. Her kan hele familien utfordre sine egne grenser i trygge omgivelser. For dem som har lyst på en større utfordring, arrangeres det klatrekurs og rappellering hver dag hele sommeren. Mer informasjon og påmelding finner du her.

Alle kan teste klatretårnet over i Lillesand
Alle kan teste klatretårnet over i Lillesand.
Photo: Heidi Løland-Andersen

Alle kan teste klatretårnet OVER i Lillesand

Ved tårnet er det satt opp sofabenker store nok for hele familien, hvor du kan ligge og se opp på dem som dingler i veggen over deg. Avslappende for de voksne, og spennende for både store og små. Når mørket faller på, lyses OVER opp i alle regnbuens farger, og det er ekstra moro å bevege seg innvendig gjennom etasjene i ulike farger. En selfie på toppen av verdens høyeste klatretårn er en sikker hit uansett alder.

OVER climbing tower in Lillesand, Southern Norway
OVER climbing tower in Lillesand, Southern Norway.
Photo: OVER

OVER

Småby ved sjøen

Noen minutter i bil fra OVER ligger lille Lillesand sentrum. En hvitmalt sørlandsperle full av yrende liv sommerstid, og en fredelig plett med hvilepuls og gode opplevelser resten av året. 

Barna vil elske Tingsaker camping. Hyttene ved stranda, som er så langgrunn at du ofte kan rusle tørrskodd ut til lille Terneholmen. Her bor du en kort rusletur fra sentrum, som lokker med lekeplasser, spennende butikker, bilfri handlegate og barnevennlige restauranter. 

Se andre steder å overnatte i Lillesand.

Egen bystrand

En ispause på bryggekanten i Lillesand er obligatorisk, men du kan like gjerne forberede deg på at dagen går med, for dette er byen man ikke har lyst til å reise fra. På bystranda midt i sentrum kan barna delta i sandslottkonkurranse mens de voksne nyter sola fra en benk. Lekeplassen i S.N. Hansens park med den overdimensjonerte blå stolen, egen sandstrand og gode muligheter for krabbefiske, er perfekt for piknik med medbrakt fra byens kafeer/bakerier.

Den blå stolen i S.N. Hansens park
Den blå stolen i S.N. Hansens park.
Photo: Heidi Løland-Andersen

Den blå stolen i S.N. Hansens park

Hopp i havet!

Er du i Lillesand sommerstid får du sannsynligvis lyst på en dukkert. Og det passer fint, for her har vi noen fantastiske badeplasser, både i sjøen, ferskvann og i oppvarmet basseng. Guttebukta på Julebauen og Orreholla på Kokkenes er begge sentrumsnære og ideelle for de minste. Foretrekker barna ferskvann, er Langedalstjønna like øst for Tingsaker Familiecamping et must.

Like utenfor Lillesand ligger Skauerøya, en perfekt holme for en oppdagelsesreise. Her finner du fine badeplasser, fiskeplasser og teltplasser og kan rusle på oppmerkede stier i fantastisk natur. Skauerøya har også spennende buldrevegger for små og store klatrere. Tur- og fritidsutstyr kan du låne med deg fra utstyrsbiblioteket BUA.

Kokkenes i Lillesand
Kokkenes i Lillesand.
Photo: Heidi Løland-Andersen

Kokkenes i Lillesand

På tokt i Blindleia

Til Skauerøya kommer du med badebåten, eller du kan låne gratis robåt på Verven kystkultursenter eller leie båt hos Lillesand Explorer. Med badebåten kan du også gå i land på Slåttholmen, hvor du finner kafé hele sommeren, eller på Saltholmen fyr.

Norges største is i Brekkestø, Lillesand
Norges største is i Brekkestø, Lillesand.
Photo: Trond Are Gjone

Norges største is på Brekkestø

Vil du virkelig oppleve Blindleia, kan du ta rutebåten M/B ØYA hele veien til Kristiansand (båten går tur/retur om sommeren), eller hoppe av i en av de gamle uthavnene langs ruta. Første stopp er Brekkestø, hvor du får kjøpt Norges største kule-is på brygga. I hagen hos Brekkekjærhaven kulturkafé er det god tumleplass for de minste, og inne i kafeen finner du en hel seksjon i biblioteket for små gjester.

Fest(ival) og moro

Under LillesandsDaéne i juni og Sup & Stup i juli skjer det mye for hele familien i Lillesand. På Bronseplassen i Høvåg arrangeres det Vikingmarked i juli, men Norges eldste rekonstruerte bronsealdergård tar imot besøkende hele sommeren.

Vi nevnte BUA. I utlånsbiblioteket i Øvregate finner du alt du trenger for å prøve en ny aktivitet. I tillegg til sykler, sparkesykler, brett, rulleski og -skøyter, kan du låne kajakk, vester, SUP-brett og fiskeutstyr. For å nevne noe.

Lillesand sommerliv - kajakker i Lillesand havn
Lillesand sommerliv - kajakker i Lillesand havn.
Photo: Heidi Løland-Andersen

Kajakker i Lillesand havn

Tur for de minste

I Lillesand er vi glad i å gå på tur. Men turglede blir ikke nødvendigvis større jo lenger vi går. Her har vi flere kjempefine løyper også for de minste beina. Midt i byen ligger for eksempel idylliske Springvannsstemmen, et perfekt turområde om du bare vil gå en liten runde. Eller gå på jakt etter salamander? I, og ved Springvannsstemmen, yngler det nemlig av rumpetroll og salamandere, faktisk har området et eget salamanderhotell hvor amfibiene kan overvintre. På vei ned til sentrum igjen, ytterst på Springvannsheia, har du fin utsikt over byen og innseilingen.

Vil du gå en passelig topptur, egnet for de minste føttene, kan både Barbro Slott og Fløresteinen anbefales. Fra Fløresteinen ser du Lillesand i fugleperspektiv, og på veien kan du utforske trefigurenes rike i Flørenesskauen, hvor ikke mindre enn 30 morsomme og forseggjorte figurer har gjemt seg blant trærne.

Flørenes -Trefigurenes rike i Lillesand
Flørenes -Trefigurenes rike i Lillesand.
Photo: Solveig Solbakken

Flørenes - Trefigurenes rike

Les mer om Lillesand og Barnas Sørland

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen