Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Byen med alle badeplassene

Ingen sommer i Lillesand uten et hopp i havet – eller ti.
Holmetur med stup i Lillesand
Holmetur med stup i Lillesand.
Photo: Vanja Sodefjed Kjærnes
I Lillesand elsker vi å bade! Vi bader gjerne hver dag, og mange av oss hele året rundt. Og aller helst hiver vi oss i havet og svømmer i salt.

Enten dere er en småbarnsfamilie på tur eller du tilbringer ferien sammen med voksne venner, har vi det perfekte badestedet for deg. Om du foretrekker ferskvann, lar deg lokke av et oppvarmet basseng, drømmer om ei strand eller å stupe fra et svaberg.

På jakt etter de beste badeplassene i Lillesand?

Se kart over flere populære badeplasser i Lillesand.

Null maneter

Langedalstjønna et par kilometer øst for Lillesand sentrum er barnas favoritt. For alle som frykter tang, maneter og krabber er ferskvannet ideelt for en svømmetur, enten man nettopp har lært kunsten eller kaster seg uti med største selvfølgelighet.

Her finner du solfylte viker til morgenbadet og nes og odder med kveldssol til dagens siste dukkert. Badeplassen like nedenfor Tingsaker skole er spesielt populær, med stupebrett, en liten sandstrand og grunner som gjør det enkelt å komme ut i, og opp av vannet, om man er liten eller stor.

Sandstranda i vestre ende av vannet er ideell for de minste, mens odden ved Dyvikkrysset, (helt i motsatt ende av vannet) har sol til langt på kveld. Langs hele Langedalstjønna finner du stier ned til mye brukte badeplasser, flere av dem med slengtau og god plass til en piknik i vannkanten.

Langedalstjønna strand i Lillesand
Langedalstjønna badeplass i Lillesand.
Photo: Heidi Løland-Andersen

Langedalstjønna strand

Svøm i sentrum

Er du i sentrum, trenger du ikke gå langt for å få deg en dukkert. På Bellevue, noen hundre meter fra gjestehavna, ligger Springvannsstemmen. Et lite og grunt badevann og et fint turområde om du har lyst på et bad eller ei. Området, og badeplassen, er dessuten lagt til rette for rullestolbrukere. På Springvannsstemmen er det også gapahuk, grillplasser og toalett.

Lillesand kommune sjekker hver sommer badevannskvaliteten flere steder, blant annet i Springvannsstemmen. Her får du til enhver tid oversikt over de siste målingene.

Like sentrumsnært, på Julebauen, finner du også fantastiske badeplasser i sjøen, med svaberg, strender og utsikt til Storegabet og Skauerøya. En av de mest populære plassene på Julebauen er Guttebukta, som ligger ut mot Lillesand havn. På Julebauen får du følelsen av å være på holmetur selv om du befinner deg på fastlandet, og området er perfekt for en lat sommerdag. Når du pakker sammen etter timer i solen, er rusleturen kort ned til sentrum, en matbit og litt shopping.

Badeplass i Lillesand; Kjerkesundet i Hestholmbukta
Badeplass i Lillesand; Kjerkesundet i Hestholmbukta.
Photo: Karianne Kvarenes

Kjerkesundet i Hestholmbukta

Bystrendene

Midt i Lillesand sentrum, like ved gjestebrygga, ligger en av byens to små bystrender. Her, og i S.N. Hansens park noen hundre meter lenger øst, er det plassert ut sandleker på strendene, med invitasjon til å delta i sommerens store sandslottkonkurranse.

I Oreholla på Kokkenes er det både badestrand, stupebrett, stor lekeplass og grillområde. Også her bare en kort rusletur fra sentrum.

Har du bil eller sykkel, har du en rekke gode badesteder å velge blant, både i sjø og i ferskvann. Det store Grimevannet går fra grensa mot Birkenes i nord til Grimstad i øst, og deles populært opp i «Vestre» og «Østre». I den vestre delen finner du både sandstrand og flere fine badeplasser, mens den østre delen har utløp i Kaldvellelva og er et yndet og godt tilrettelagt turmål. 

Kaldvell er det også fine badeplasser i sjøen, flere små strender og tilrettelagt for rullestolbrukere.

Sjø og basseng

Lenger øst, like ved grensa til Grimstad, finner du Svennevig med bukter, strender og svaberg for et forfriskende saltvannsbad. Her er gode parkeringsmuligheter og ideelle forhold for badeturer med barn.

På Justøya er Saltviga og svabergene utenfor Justøyfamiliens Bibelcamping populære badesteder, godt merket fra veien. Her ligger alt til rette for en lang dag med bading, vannlek og avslapning i sjøkanten.

I Høvåg er området under Naudesundsbroa en klar favoritt. Også Skottevik Feriesenter er et eldorado for badeglade, med lune bukter, sandstrender og blankskurte svaberg. Her finner du dessuten et stort bassengområde med to oppvarmede ferskvannsbasseng, solsenger, kiosk og garderobe.

Badebåten

De fleste oppmerkede badeplassene er lett tilgjengelig enten du kommer deg frem til fots, på sykkel eller i bil. I tillegg kan du selvfølgelig bade fra holmer i skjær i den fantastiske skjærgården vår. Hos Lillesand Explorer kan du leie båt, mens det er gratis utlånsordning for robåt på Verven og kajakk og SUP-brett på BUA.

Med badebåten kommer du deg enkelt ut i skjærgården, og til de beste badeplassene. De tre første ukene i juli går den i rute mellom Lillesand, Skauerøya (brygga og Hestholmbukta) og Saltholmen, hvor du ikke bare kan bade, men oppleve ekte sørlandsk skjærgård på sitt aller, aller beste. 

Totalt i lillesandsskjærgården er det sikret 5.000 dekar til friluftsformål for alle som ferdes i båt. Andre populære steder er Mortensholmen og Auesøya. 

Hopp i det, og kos deg!

Flere badeplasser

Badeplass på Brekkestø
Brekkestø.
Photo: Rebecca Frederiksen
Badeplass ved Justøyfamiliens bibelcamping i Lillesand
Badeplass ved Justøyfamiliens bibelcamping.
Photo: Heidi Løland-Andersen
Badeplass ved Tingsaker familiecamping i Lillesand
Badeplass ved Tingsaker familiecamping.
Photo: Heidi Løland-Andersen
SN Hansens park Lillesand
SN Hansens park i sentrum.
Photo: Rebecca Frederiksen

Flere opplevelser i Lillesand

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen