Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Sjøørretfiske i Lillesand

En mann som holder en sjø-ørret
Fiske i Lindesnes.
Photo: AnglerPilot

Skjærgården i og rundt Lillesand er en av de vakreste på Sørlandet

Et mylder av små øyer, kanaler, bukter og hundrevis av perfekte steder som tiltrekker seg sjøørreten. Hele dette området har en veldig god bestand av sjøørret på grunn av de mange produktive sjøørretbekkene og brakke oppvekstområdene. Det er noen områder å fiske fra land, men Lillesand er et område som uten tvil best utforskes med båt.

Svennevig, Kaldvellfjorden

Med den produktive sjøørretbekken Kaldvellbekken i den nordlige enden av denne fjorden, er det ikke overraskende at dette området huser en god bestand av sjøørret. Det er et naturlig område for sjøørreten å vokse og utvikle seg med mange matkilder. Det er enkelt og parkering her og mange steder å fiske fra, både på begge sider av broen og lengre ut i fjorden.

Blindleia/Vallesværdfjorden

Dette området fiskes best fra båt på grunn av mengden hytter og vanskelig terreng, her finner du mange perfekte steder som huser sjøørret! Bukter, øyer, sund, bekker og mer. Det er en kombinasjon av brakke områder nærmere bekkene og mer saltvann lenger ut mot åpent hav.

Underwater sea trout fishing
Underwater sea trout fishing.
Photo: Johan Persson Friberg

Sjøørret under vann

Kassen

Et veldig kjent sund eller en kanal hvor vann strømmer inn og ut av fjordsystemet. Rikelig med både vannstrøm og mat som tiltrekker seg mange fine sjøørreter. Begge områdene lenger inn i fjorden og lenger ut mot åpent hav er verdt å prøve.

Isefjærfjorden

Dette fjordsystemet er veldig brakk på grunn av avstanden fra åpent hav og noen store bekker som renner ut inn i fjorden. Hele området har en veldig sunn bestand av sjøørret, til og med ganske stor. Et område best utforsket med båt.

Skottevik

Lett tilgjengelige bukter som huser sjøørret. Tobis er et stabilt måltid her, så sørg for at du har etterligninger av slike på enden av snøret. Et annet tips er å sitte på toppene og observere de store sjøørretene som cruiser inn og ut av buktene.

Vesterhus

Nok et brakkvannssystem, igjen på grunn av vanntilførsel fra noen sjøørretbekker og ikke minst avstanden til åpent hav. Fjordsystemet kan til tider være et meget produktivt område for sjøørret og ofte med store eksemplarer! Her er det noen få steder å prøve fra land og igjen sannsynligvis best utforsket fra båt.

Hvor du kan kjøpe utstyr og få lokale tips

På Sørlandet er vi heldige med flere spesialiserte fiskebutikker med svært kunnskapsrikt personale og et relevant lager av viktig sjøørretfiskeutstyr. Fra vest så til øst, Lyngdal Jakt av Fiskesenter i Lyngdal, Grønberg Sport i Kristiansand, og til slutt Arendal Jakt og Friluft i Arendal.

Andre måter å finne lovende steder på er med mobilappen Fiskher. Boken ‘Sjøørret’ har også mange fiskekart og gode tips.

Hvis du trenger ytterligere veiledning om hvor du skal fiske, hvilke teknikker du skal bruke eller utvikle dine fiskeferdigheter, er kanskje en profesjonell fiskeguide noe for deg?

Pakk sekken med mat og gjør deg klar. Her er et interaktivt kart som viser gode steder hvor du kan tilbringe dagen på jakten etter sjøørreten.

Les mer om fiske på Sørlandet

Les mer om Lillesand

Your Recently Viewed Pages