Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder LILLESAND

Skjærgårdsopplevelser med Blindleia opplevelser

  • Store Krossholmen, Haugevigveien, Lillesand
  • +47 90647707
  •  /  km From You
Overview

Skjærgårdsopplevelser hos Blindleia Opplevelser i Lillesand.

Krossholmen er et paradis av en øy beliggende i Blindleia i skjærgården mellom Kristiansand og Lillesand.

På Krossholmen finner du en eksklusiv hytte og landsted som kan leies i perioden 15.8-15.6. Landstedet har en egen finkornet strand og stupebrett samt et boblebad, så her kan det bades gjennom hele året. Prøv fiskelykken med stang fra brygga, og kanskje du kan få en ørret, lyr og torsk på kroken. Det er også mulig å legge ut på kajakktur eller låne SUP-brett.

​I tillegg tilbyr vi mange ulike opplevelser. Velg mellom noen av pakkene nedenfor eller kom med ønsker så skreddersyr vi etter behov. 

Vår standardpakke inkluderer:
Overnatting 1 døgn med fri benyttelse av alt av holmens aktiviteter
Fisketur med lokal fisker
Tilberedelse av egen fangst

Informasjon om fisketuren med lokal fisker:
Dere hentes på brygga ved hytta og tar dere med ut i havgapet på en uforglemmelig opplevelse. Der ute får vi alt fra hummer (fra 1. okt-1. des), krabber og kreps. Vi fisker også med dypvannsgarn. I garna får vi blant annet breiflabb, piggvar og slettvar. Det er også mulig å delta på linefiske hvor fangsten ofte er torsk, brosme og lange. Makrell- og sildefiske er også mulig med garn eller stang/harpe.

Foruten dette kan vi tilby et vell av andre skjærgårdsopplevelser der vi tilrettelegger etter gjesters ønsker og behov.

Her er våre skjærgårdsopplevelser:
Tilberedelse av sjømaten med lokal kokk. Kokk fra ærverdige Fiskebrygga i Lillesand kommer og tilbereder fangsten fra fisketuren.  Det er også mulig å arrangerer kokkekamp hvor gjestene deles i lag. 

Besøk av vinekspert. Dere får smake på vin og lære om vintypene som passer godt til de ulike typene av sjømat. Denne opplevelsen avsluttes med smakskonkurranse.

Østerssmaking med lokal kokk.  Utforsk havets afrodisiakum akkompagnert av noe sprudlende i glasset.

Bli kjent med havets supermat. Lær om og plukk tang og tare selv ute i havgapet. Deretter lager dere 3 retters middag på holmen hvor supermaten er en av ingrediensene.

Frokost med 180 graders utsikt. Gå en morgentur til Røynevarden (ca. 3 km gangavstand fra hytta) og få servert frokost mens morgenkaffen putrer over bålet og dere nyter en 180 graders utsikt over sørlandsskjærgården. Herfra ser dere helt til Danmark!

Lunsj i Lillesand. Vi henter dere i båt og kjører dere til den lille, sjarmerende sørlandsbyen Lillesand. Turen på 20 minutter går gjennnom Blindleia, selve indrefileten av hva Sørlandet har å by på. Vel fremme velger der mellom lokal mat (vi anbefaler fiskesuppen!) eller fantastisk Thaimat.

Guidet tur. Besøk de kjente og vernede uthavnene Gamle Hellesund, Brekkestø, Ågerøya og Ramsøya.  Vi kan også arrangere guidet tur eller lokalhistorie-kveld på holmen.

Øyvandring. Vi utforsker små øyer i skjærgården. På Forøya anbefales blant annet en 3 kilometer lang merket turløype gjennom vakker skog som ender ved en utsiktsbenk hvor du kan nyte den spektakulære Sørlandsskjærgården.

Morgenyoga på brygga eller stranden. En lokal yogainstruktør holder en deilig yogaøkt i morgensolen. En super måte å starte dagen på som garantert bringer fram et smil, også hos stive mannfolk.

Havrafting. Få et spennende og fartsfylt adrenalinkick i en RIB. Opplevelsen garanterer vind i håret og sjøsprøyt i ansiktet! Her snakker vi nærkontakt med elementene. RIBen kommer og plukker dere opp på hytta og tar dere med på en uforglemmelig tur ut i havgapet.

Rådyrjakt i de sørlandske skogene. Fra september-jul er det mulighet for rådyrjakt. Kontakt oss for mer informasjon.

Blindleia Opplevelser kan tilby flere sørlandsopplevelser. Spør oss gjerne! Vi har et hav av ideer og samarbeider med andre lokale aktører innenfor turisme i Lillesand og nærmiljøet.

Hytta egner seg ypperlig for å holde kurs, ha ledersamlinger eller bare for å nyte livet i skjærgården med familie og venner. 

Utleie fra midten av august-midten av juni.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • torsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages