Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder LILLESAND

Skauerøya utenfor Lillesand

  •  /  km From You
Overview

Opplevelsesøya Skauerøya er vill og vakker, året rundt. Tar du badebåten hit, blir Skauerøya fort hele familiens nye favoritt.

Skauerøya like utenfor Lillesand sentrum er en vill og vakker opplevelsesøy – året rundt. Om sommeren syder den 1200 dekar store holmen av båtturister. I Østre og Vestre Hestholmbukt, ikke langt fra Saltholmen fyr, ligger båtene tett, og på land er det ideelle områder for å slå leir i telt, tretopptelt eller hengekøye. I flere bukter er det anlagt brygger og renovasjonsanlegg tilgjengelig for allmennheten.

Den gamle gårdsiendommen på landsiden drives av den humanitære organisasjonen Lions, mens selve øya er i kommunal eie. Rundt, og over, Skauerøya går det godt merkede turstier gjennom kulturlandskap av mosegrodde steingjerder, tidligere dyrkede teiger, beitemark, gamle trær og blandet løv- og furuskog. Stiene leder til fantastiske utsiktspunkter mot åpent hav, Blindleia og hovedinnseilingen til Lillesand. På vestsiden av øya er det en rekke små og større jettegryter, og lengst ut på halvøya Hestholmen har du horisonten rett ut.

De tre første ukene i juli går badebåten i rute mellom fastlandet, Skauerøya og Saltholmen. Tar du med badetøy, kan du velge mellom en rekke badesteder og strender rundt hele øya. Mulighetene for fiske er gode, og øya byr dessuten på aktiviteter som natursti og buldrevegger. 

Hver siste søndag i august arrangerer Lions Skauerøymarsjen i eventyrlig turterreng. Her møtes flere hundre deltagere til tur og hyggelig samvær med musikk, underholdning og grilling.


  • Last Updated:
  • Source: Visit Kristiansand
  • fredag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages