Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KVINESDAL

Falkefjellstøl

  • Falkeknuten, Kvinesdal
  •  /  km From You
Overview

Flott fottur i høyfjellsterreng. Turen starter med en kraftig stigning for så å flate ut. På veien inn til Falkefjellstøl passerer du flotte fjellvann som innbyr til bading.

Falkefjellstøl ligger på heia mellom Risnes i Kvinesdal kommune og Sirdal og er en gave til Kvinesdal og Sirdal kommune med forpliktelse om at stølen skal være åpen for "ferdafolk".

14 km (t/r), ca 4 timer.
Mer informasjon: Kart og beskrivelse finner du på ut.no.

Falkefjellstøl har en lang og spennende historie da den ligger midt i traseen som ble brukt av gruvearbeiderne som tok seg over fra Sirdal til Knaben Gruver. Den var også viktig for gårdsfolket på Risnes hver sommer når høyonna skulle unnagjøres i området rundt stølen. Det stod tidligere to høyløer på stølen.

Turen er merket med rødmaling på trær og steiner. Den starter med en ganske kraftig stigning før det flater ut på toppen. Vi passerer flotte fjellvann på turen innover som innbyr til bading for de som ønsker det.

Turen går stort sett på sti men man må også passerer noen myrdrag hvor det kan være bløtt.

Stølen består av et rom med veldig enkel standard. Det finnes tre senger med madrasser for overnatting, og ellers er det kokemuligheter på et gass kokeapparat. Det finnes også en vedovn slik at man kan fyre og få varmet seg litt. Vann finner du i bekken like ved stølen. Turen kan fortsette mot Tonstad ved å følge merket løype videre vestover.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • tirsdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages