Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search

Southern Norway Agder KVINESDAL

Barnevandrerstien i Kvinesdal: Årli - Presten

  • Årli, Kvinesdal
  •  /  km From You
Overview

Barnevandrerstien går fra Kvinesdal til Landvik i Grimstad. Dette er første del av stien som er på til sammen 136 km.

Stien går i åpent terreng med myr og skogholt og flere vakre fjellvann. Varighet: 13 km (t/r), ca 5 timer.

Kart og beskrivelse (bare på norsk) finner du på ut.no.

Det er også flott utsiktspunkt underveis. Høyeste punkt på første etappe er ca. 500 m.o.h. frem til "Presten", som er ca. 2/3 av første etappe som avsluttes ved Bautaparken på Snartemo, er det små høydeforskjeller i terrenget. Parallelt og litt sør for Barnevandringsstien går den såkalte "Prestevegen".

Et sagn forteller om et prestefølge som kjørte med hest og slede på is- og snøføre fra Kvinesdal til Hægebostad kyrkje. Underveis kom de ut for en sterk snøstorm. Da de kom til «vegvisarsteien» kasten presten av en laks for å lette lasset (skilt der «laksen» er). Lenger øst måtte de gå fra karmsleden og ved Stora Hestvatnet stupte hesten (skilt der dette skjedde). Sagnet forteller at degnen (klokkeren) og hunden som var med i prestefølget omkom ved Grotjødn (skiltet). Ved «Presten» omkom presten og her står det et steinkors. Står en ved «Presten» og ser nordøstover, kan en se en naturlig fjellnål som heter «Prestefruå». Sagnet sier at prestefrua omkom her. Hun kom lengst, men tok feil av retningen.


  • Last Updated:
  • Source: Lister Reiseliv
  • lørdag
TripAdvisor Reviews
Traveler Reviews in partnership with
Your Recently Viewed Pages