Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Knaben Skisenter southern Norway
Knaben Skisenter southern Norway.
Photo: Jan Kåre Rafoss
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Kvinesdal er stedet for deg som liker vintersport

Alpint, langrenn og skøyter, for nybegynnere og mer erfarne. Kvinesdal byr på masse muligheter for deg som liker vintersport. Kommunen strekker seg helt fra havet og til fjell på 600 meter.
Knaben ski- og aktivitetssenter
Knaben ski- og aktivitetssenter.
Photo: Jan Kåre Rafoss

Knaben Alpinsenter

Knaben er en gammel gruveby som ble lagt ned i 1973. Like ved ligger Knaben Alpinsenter. Anlegget har tre bakker på mellom 900 og 1100 meter. Det er også en liten barnebakke.

I den koselige varmestua kan du få kjøpt pølser, pommes frites, vafler og varm drikke. Det er også skiutstyr til leie. Du kan sette bilen på en stor parkeringsplass. Skianlegget er åpent lørdager og søndager fra kl. 11.00-16.00.  Det er utvidede åpningstider i romjula, vinter- og påskeferie. 

Skianlegget er knyttet opp mot langrennsløypene på Knaben, nærmere bestemt Husmorløypa. Det er over 40 kilometer med langrennsløyper, og det er noe for alle nivåer og alderstrinn. Området «Sanden» er meget populært, og det blir kjørt opp langrennsløyper straks det kommer litt snø. Parker gjerne ved Knaben landhandel.

Cross country skiing Knaben southern Norway
Cross country skiing Knaben southern Norway.
Photo: Knaben Leieskole

Langrenn på Knaben

Langrenn

Kvinesdal er omringet av fjell, og det er mulighet for å gå langrenn mange steder. De mest populære områdene med oppkjørt løype er Utsikten Golf, Årlia (lysløype), Krågeland (her finner du også Krågeland alpinsenter) og Knaben. Det er god parkering alle steder. Knaben er mest snøsikkert. 

Et annet vakkert og populært turområde er høyfjellet på Haddelandsheia, mellom Fjotland og Eiken. Spør gjerne om kart på Kvinesdal rådhus, Kvinesdal foto, Utsikten hotell og Knaben landhandel. Se oversikt over oppkjørte skiløyper på skisporet.no.

Utsikten Golf

I vintermånedene er golfparken i Kvinesdal stengt, men området har en flott langrennsløype. Er det nok snø kan man gå på ski fra Utsikten Hotell Kvinesdal til golfområdet. Hotel Utsikten tilbyr førsteklasses overnatting med panoramautsikt over fjorden og dalen i Kvinesdal.

Cross country skiing Knaben southern Norway
Knaben.
Photo: Knaben Leirskole

Prøv kreftene i de 40 kilometer lange løypene på Knaben.

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen