Dynamic Variation:
x

There was not an exact match for the language you toggled to. You have been redirected to the nearest matching page within this section.

Choose Language
Toggling to another language will take you to the matching page or nearest matching page within that selection.
Search
Hiking Nonskarknuden Kvinesdal southern Norway
Nonskarknuden i Kvinesdal.
Photo: Adam Read@Visit Sørlandet
Campaign
Course
Event
Partner
Media
Meetings
Travel Trade

Et utvalg flotte turer i Kvinesdal

Besøk de populære turområdene i Kvinesdal. Her er noen anbefalte vandreturer i kommunen. Kvinesdal strekker seg fra sjø til fjell og tilbyr flotte muligheter for korte og lange turer. Helt i sør er terrenget kupert opp til 300 meter over fjorden. Løypene ender på topper med flott utsikt over fjorder og sjø.
Dyreknuten Kvinesdal utsikt
Dyreknuten Kvinesdal utsikt.
Photo: Daila Hansen / Kvinesdal kommune

Dyreknuten

Sandsheia/Dyreknuden

Dyreknuden er en 291 meter høy topp på Sandsheia vest for Sande og sørvest for Feda sentrum. Her kan du gå en rundtur som starter og stopper i Sande. Turen går oppover bratte fjellsider, men det er tau som hjelper deg å holde balansen langs de bratteste partiene. På toppen av Dyreknuden er det flott fjordutsikt over Varnes og Lista.

På tilbakeveien fra Dyreknuden mot Sande kan du ta en avstikker til Kvinesdals egen “Prekestol” kalt Skomakertippen. Dette er et fjellplatå som går loddrett ned i fjorden og som har en fantastisk utsikt. Flott utsikt får du også fra Kyrefjellet. Tidsbruk og antall kilometer er veldig avhengig av hvilke løyper du velger.

Hiking Nonskarknuden Kvinesdal southern Norway
Nonskarknuden Kvinesdal.
Photo: Adam Read@Visit Sørlandet

Nonskarknuden

Nonskarknuden

Litt utenfor sentrum av Kvinesdal kan du gå opp Nonskarknuden.  Det er bratt, men når du kommer til toppen, er utsikten slående over fjorden. Hovedveien stopper i nærheten av en gård. Du kan gå derfra langs en grusvei til toppen. Om sommeren er det vanlig bilvei, men veien er veldig bratt og smal. 

Turer i Rørvikheia

Dette er en vandretur med flotte utsiktspunkter langs stien. Turen tar ca. 2 timer. Fra 1907 til i dag har dette området vært viktig for forbindelsene mellom øst og vest i Sør-Norge. Før veien mellom Flekkefjord og Lyngdalselva ble bygd, reiste folk med båt over Fedafjorden. På toppen av Rørvikheia er det en besøksbok der turgåere kan skrive en hilsen og navnet sitt.

Falkefjellstoel Kvinesdal Southern Norway
Falkefjellstoel Kvinesdal Southern Norway.
Photo: Arne Johnsen

Falkefjellstølen

Falkefjellstølen

Falkefjellstølen ligger i heiene mellom Risnes i Kvinesdal kommune og Sirdal. Kommunen har ansvar for å holde gården i stand og klar for gjester. Stiene er markert med rød maling på steiner og trær. Turen til Falkefjellstølen er på 14 kilometer og du bør beregne ca. 4 timer. 

Barnevandrerstien i Årli

De første kilometerne av Barnevandrerstien går fra Kvinesdal. Stien er delt inn i sju etapper på til sammen 136 km og går helt til Landvik i Grimstad. Denne delen av Barnevandrerstien går i åpent terreng, og underveis får du lese historien om en prest, hans kone og sønn som gikk her i en storm. Denne etappen fra Kvinesdal til Snartemo er på 13 kilometer og hele turen tar ca. 5 timer.

Se flere turforslag i Kvinesdal på nettsiden til Lista Friluftsråd 

Turer på Knaben

Det er flere merkede turløyper av varierende lengde på Knaben. Det er satt opp informasjontavler ved leirskolen og landhandelen med oversikt over løypene. Dessuten er det infotavler ved flere kulturminner underveis i løypa. Mange løyper starter ved gruvebyggene der du også finner parkering. Knaben er også et populært reisemål om vinteren da det ligger på 600 m.o.h. og er snøsikkert. Vinterstid er turistforeningshytta Lakkenstova i Åseral et populært turmål.

Toppturer på Knaben

Trimgruppa i KIL og Kvinesdal kommunes Bedriftsidrettslag (KK BIL) har laget et turkart med 10 toppturer avmerket. I kartet som du kan kjøpe på Servicekontoret til Kvinesdal kommune, er alle turer merket og det er også merket hvor det er mulig å parkere.

Knaben Via Ferrata

Knaben Via Ferrata er en middels Via Ferrata klatreløype på Knaben i Kvinesdal. Her kan du klatre til toppen av fjellet Knabekniben 786 meter over havet.

Knaben Fjellcamp

Knaben Fjellcamp består av tre gapahuker på nordsiden av Bergetjønn. Disse er tilgjengelig for alle. Det tar 1-1,5 timer fra gruvebyggene på Knaben til Knaben fjellcamp. Her er det to kanoer tilgjengelig. Dersom du ønsker å benytte disse, ta kontakt med Knaben Leirskole. Bergetjønn er et fint fiskevann. Stien inn til Knaben fjellcamp passer også for terrengsyklister og det er fint å gå inn hit på ski om vinteren. 

Vandreturer på Feda

På Feda finner du 12 forskjellige turer som alle er oppmerket og nedtegnet på et vandrekart. Kartet får du på Kvinesdal turistkontor. I nord er det fjellandskap. Her finner du flere oppmerkede løyper med forskjellig vanskelighetsgrad. Se også listerfriluft.no.

Les mer om utendørsopplevelser i Kvinesdal

Your Recently Viewed Pages

Tilbake til toppen